PeakAvenue versterkt positie als marktleider binnen de Engineering & Quality Management software markt door de overname van Isograph

Geplaatst op 21 maart 2024
PeakAvenue versterkt positie als marktleider binnen de Engineering & Quality Management software markt door de overname van Isograph

PeakAvenue, een portfoliobedrijf van Main Capital Partners (“Main”) sinds 2022, kondigt de overname aan van Isograph, een vooraanstaande leverancier van Safety Engineering-software gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. De combinatie versterkt de internationale marktpositie van PeakAvenue binnen het Verenigd Koninkrijk en in strategische industrieën, wat de positie van PeakAvenue als leider in Engineering & Quality Management Software verder zal versterken.

Isograph, opgericht in 1986, heeft een uitgebreide productsuite die bestaat uit een breed scala aan oplossingen voor betrouwbaarheid, beschikbaarheid, onderhoud en veiligheid (“RAMS”). Isograph is dé leverancier van Fault Tree software voor blue chip klanten over de hele wereld. Het bedrijf heeft kantoren in Manchester (Warrington), VK en Salt Lake City (Utah), VS. Isograph leverde aanvankelijk consultancy- en softwareontwikkelingsdiensten op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid. Na verloop van tijd begon het bedrijf met de ontwikkeling en ondersteuning van ‘off-the-shelf’ betrouwbaarheidsproducten. De software van Isograph wordt gebruikt door meer dan 1.900 klanten met een sterke aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Duitsland en Australië. De klanten komen uit verschillende technische sectoren, zoals lucht- en ruimtevaart, halfgeleiders, energie, defensie, auto’s, transport, medisch en telecommunicatie.  

Sterke aansluiting op de markt 

Isograph vormt met zijn RAMS-software een logische uitbreiding van het platform van PeakAvenue, door de software suite van PeakAvenue aan te vullen met Fault Tree Analysis en Functional Safety functionaliteiten. Dit zal resulteren in aanzienlijke cross-selling mogelijkheden, met name naar Isograph’s blue chip klantenbestand in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Bovendien zal PeakAvenue ondersteunen bij het uitbreiden van de aanwezigheid van Isograph op het Europese vasteland en de software van Isograph integreren in het PeakAvenue Cloud Platform. De combinatie maakt gebruik van Isograph’s expertise op het gebied van Functional Safety en Security Analysis en voegt nog een extra component toe aan PeakAvenue’s doel om een onverslaanbare, zeer geïntegreerde en web-based software suite aan te bieden langs de gehele “Digital Thread” – van idee tot product gedurende de gehele levenscyclus. Beide bedrijven richten zich op vergelijkbare klanten.

Richard Pullen, CTO en medeoprichter van Isograph, zegt hierover: “We zijn enthousiast om onze krachten te bundelen met PeakAvenue en onze uitgebreide ervaring in Functional Safety en Security Analysis in te zetten. Samen willen we ongeëvenaarde oplossingen creëren die voldoen aan de veranderende behoeften van onze klanten en de web-ontwikkeling van onze software versnellen.”

Stephen Flanagan, CEO en medeoprichter van Isograph, vult aan: “We zijn erg blij dat we ons kunnen aansluiten bij de PeakAvenue groep. Onze softwareproducten vullen elkaar aan en die combinatie zal een krachtige set oplossingen bieden voor kwaliteit, systeemveiligheid, betrouwbaarheid en asset performance practitioners.”

Naarmate industrieën steeds meer belang hechten aan functionele veiligheids- en beveiligingsanalyses, met name in sterk gereguleerde sectoren zoals de lucht- en ruimtevaart en MedTech, wordt de expertise van Isograph onmisbaar. De toenemende verbondenheid in verschillende industrieën stimuleert de vraag naar robuuste systemen, waarbij producten en processen worden beschermd tegen externe bedreigingen en storingen. De gecombineerde groep heeft een team van ongeveer 155 werknemers die zich inzetten voor de voortdurende ontwikkeling en ondersteuning van ’s werelds toonaangevende kwaliteits- en veiligheidssoftwareproducten.

Ulrich Mangold, CEO van PeakAvenue, voegt toe: “We zijn blij Isograph te verwelkomen als nieuw lid in het PeakAvenue team. De markt vraagt – gedreven door disruptieve technologieën in vele verticale marktsegmenten – om sterke Functional Safety oplossingen. Onze klanten zullen profiteren van deze gecombineerde softwareoplossing die de gehele “Digital Thread” dekt.”

Dorian Berndt, Investment Director bij Main Capital Partners, sluit af: “Main is trots om de voortdurende groei en strategische uitbreiding van PeakAvenue te ondersteunen. De overname van Isograph markeert een nieuwe mijlpaal voor PeakAvenue in haar streven om de toonaangevende softwareleverancier te worden op het gebied van engineering en kwaliteit.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: