Main Capital Partners kondigt strategische exit aan met overname van Optimizers door Orisha na succesvolle samenwerking

Geplaatst op 21 mei 2024
Main Capital Partners kondigt strategische exit aan met overname van Optimizers door Orisha na succesvolle samenwerking

Main Capital Partners (“Main”) kondigt de succesvolle verkoop aan van het in Nederland gevestigde Optimizers aan Orisha, een Franse leverancier van bedrijfssoftware voor de bouw, vastgoed, detailhandel/groothandel en gezondheidszorg, ondersteund door TA Associates. Tijdens de samenwerking met Main, is Optimizers uitgebouwd tot een Europese leverancier van e-commerce software met waardevolle oplossingen voor haar internationale klanten die ondersteunen in het verbeteren van e-commerce processen.

Main Capital Partners deed in 2019 haar strategische investering in Optimizers. Ondersteund door Main, heeft Optimizers de productpropositie significant versterkt tot een uitgebreide software suite in e-commerce en de internationale slagkracht verder verstevigd in Noordwest-Europa en de VS, waar momenteel ongeveer 170 medewerkers werkzaam zijn.

Tijdens de succesvolle samenwerking met  Main breidde de software business van Optimizers fors uit, zowel autonoom als door drie selectieve strategische (internationale) acquisities. Als gevolg hiervan verzevenvoudigde de recurring omzet in deze periode. Optimizers is goed gepositioneerd om deze successen de komende jaren verder uit te bouwen en wordt nu ondersteund door Orisha.

Stefan van Diggelen, CEO van Optimizers, licht de combinatie met Orisha toe: “We kijken terug op een succesvolle samenwerking met Main, waarin we onze marktpositie aanzienlijk hebben uitgebreid en we ook onze organisatie hebben kunnen optimaliseren, waardoor de algehele prestaties van het bedrijf zijn verbeterd. Kijkend naar de toekomst zijn we enthousiast om samen met Orisha aan dit nieuwe hoofdstuk voor Optimizers te beginnen. Deze stap vergroot niet alleen onze gezamenlijke expertise en ervaring, maar het versterkt vooral ons vermogen om onze klanten wereldwijd een uniforme commerce-ervaring te bieden.”

“We zijn trots om deze belangrijke mijlpaal voor Orisha aan te kondigen. De overname van Optimizers biedt nieuwe perspectieven voor de groep. Dankzij deze transactie wordt Orisha een belangrijke speler in Omnichannel Unified Commerce software in Europa en zal het actief deelnemen aan de transformatie van deze sector. We kijken ernaar uit om deze transactie met Main Capital af te ronden, en om de nieuwe groeimogelijkheden te verkennen die deze ons zal brengen,” voegt Jacques Ollivier, CEO van Orisha, toe.

Ivo van Deudekom, Investment Director bij Main Capital en lid van de Raad van Commissarissen van Optimizers, sluit af: “Door middel van Main’s gespecialiseerde investeringsstrategie, hebben we ondersteund in het transformeren van de business naar een veerkrachtig businessmodel. Dit hebben we gedaan door te focussen op het substantieel verhogen van de recurring omzet van Optimizers. Met een sterke (internationale) autonome groei, aangevuld met drie strategische add-on acquisities en gevolgd door een sterke up- en cross-sell executie, is de recurring omzet verzevenvoudigd. We feliciteren Optimizers met dit nieuwe hoofdstuk samen met Orisha; we zijn ervan overtuigd dat Orisha een perfect nieuwe thuis is voor Optimizers om dit groeiverhaal voort te zetten.”

Dit is een voorgenomen transactie en is onderhevig aan standaard opschortende voorwaarden. De overname zal naar verwachting binnenkort worden afgerond. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: