Main Capital Partners steunt fusie tussen HYPE en Planbox om wereldwijde innovatiegrootmacht te creëren

Geplaatst op 4 maart 2024
Main Capital Partners steunt fusie tussen HYPE en Planbox om wereldwijde innovatiegrootmacht te creëren

HYPE Innovation en Planbox, twee koplopers op het gebied van innovatiemanagement, kondigen vandaag hun fusie aan. De combinatie van HYPE en Planbox zal resulteren in de formatie van een van de grootste internationale spelers op het gebied van innovatiemanagement software, waarbij de gecombineerde groep €30 miljoen aan inkomsten zal realiseren. De combinatie met Planbox markeert de vierde overname door HYPE sinds het begin van de investering van Main Capital Partners in 2019, en onderstreept opnieuw hoe Main de internationalisering van haar portfoliobedrijven naar Noord-Amerika faciliteert.

Dit strategische partnerschap bouwt voort op de expertise van Planbox in de volledige levenscyclus van Innovation Portfolio Management, Emerging Tech Empowerment en Ecosystem Enablement. Met meer dan twintig jaar ervaring kan heeft Planbox een indrukwekkend portfolio van 400 bedrijfsimplementaties, meer dan 5 miljoen betrokken deelnemers en een ROI van 10 miljard dollar voor haar klanten. De AI-gestuurde, cloud-gebaseerde flexibele innovatieoplossingen van het bedrijf hebben een centrale rol gespeeld bij het verbeteren van de bedrijfsresultaten van internationaal erkende merken zoals Bayer, Anglo American, Doosan Bobcat, Novartis, Electrolux Professional, en Honeywell. Sinds de fusie met Brainbank software in 2015, heeft Planbox een leidende positie in de industrie weten te bemachtigen en heeft daarnaast posities in top ranglijsten in rapporten van analisten bereikt, met name de 2020 Forrester Wave.

Frank Henningsen, CEO van HYPE Innovation, zei: “Onze reis begon met een visie om de manier waarop bedrijven innoveren te transformeren. De combinatie met Planbox versterkt deze visie door het combineren van meer dan twee decennia aan inzichten, technologie en passie. Nu de grenzen tussen regio’s en markten vervagen, staat onze gecombineerde expertise als een baken voor wereldwijde innovatie en zorgen we ervoor dat onze klanten zich niet alleen aanpassen, maar ook floreren in dit dynamische landschap. We hebben gezien hoe marktverschuivingen hele sectoren opnieuw kunnen definiëren. Met deze fusie zijn we klaar om een nieuw tijdperk van innovatiemanagement leiderschap voor de wereld in te luiden.”

Generative AI

Met Generative AI in opkomst zet de fusie nieuwe standaarden voor innovatiemanagementsystemen. De AI-mogelijkheden van HYPE, zoals AI-gebaseerd gegevensonderzoek en -beheer, worden nu uitgebreid en verrijkt met geavanceerde functies van Planbox. Het resulterende best-in-class platform vertegenwoordigt een wending in het innovatiemanagement landschap en markeert het begin van een nieuw hoofdstuk waarin menselijke creativiteit, Artificial Intelligence en Governance samenkomen om een ongekend innovatiepotentieel te ontsluiten. Het vereenvoudigt processen, maakt efficiënt gebruik van middelen mogelijk en overbrugt de kloof tussen front-end innovatiewerk en back-end processen en systemen.

Ludwig Melik, CEO van Planbox, voegt hieraan toe: “In de snel veranderende markt gaat het niet alleen om overleven, maar ook om uitblinken. Onze gecombineerde krachten vertegenwoordigen meer dan alleen een strategische fusie – het is een toewijding aan onze klanten. Samen creëren we een omgeving waarin bedrijven klaar zijn om toekomstgericht te zijn door zich preventief aan te passen aan veranderingen in de markt en daarvan te profiteren in plaats van erop te reageren. Met onze verbeterde mogelijkheden voorzien we een toekomst waarin innovatiemanagement de fundament wordt van elke succesvolle onderneming.”

Revolutie

Samen streven HYPE en Planbox ernaar een revolutie teweeg te brengen in de innovatiemanagement industrie, waarde te leveren aan organisaties over de hele wereld en nieuwe groei- en prestatieniveaus te creëren. Bovendien profiteren klanten van het uitgebreide netwerk van partners, medewerkers en experts dat de gefuseerde entiteit biedt, waardoor mogelijkheden voor samenwerking en kennisdeling worden bevorderd en hun innovatie-inspanningen worden versneld.

“Terwijl veel fusies als een hoogtepunt worden gezien, is het voor ons een nieuw begin. De tools en expertise die we meebrengen zijn veelomvattend, maar wat ons het meest opwindt is het onbenutte potentieel tussen ons. Deze fusie gaat niet alleen over tools of platforms – het gaat over het cultiveren van een mentaliteit van voortdurende evolutie. We streven ernaar organisaties uit te rusten met de vooruitziende blik om verandering niet alleen te voorzien, maar ook te ontwerpen om uit te blinken in innovatie,” aldus Henningsen.

Sven van Berge Henegouwen, Managing Partner en Head of DACH bij Main Capital Partners, sluit af: “HYPE Innovation is uitgegroeid tot een toonaangevende softwarespecialist in de markt voor innovatiemanagementsoftware. Noord-Amerika is een zeer strategische markt voor HYPE en we zijn verheugd om het bedrijf te ondersteunen in de volgende stappen in hun groeifase. Wij geloven dat de combinatie van HYPE en Planbox een sterk gepositioneerde groep vormt met een veelbelovende toekomst in het verschiet.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: