Zepp.solutions gekroond tot meest veelbelovende scaleup van de metropoolregio Rotterdam

Geplaatst op 5 juni 2024
Zepp.solutions gekroond tot meest veelbelovende scaleup van de metropoolregio Rotterdam

Zepp.solutions, een in Delft gevestigde scaleup die waterstof-brandstofcelsystemen ontwikkelt, is bekroond met de prestigieuze “Nieuwe Heldenprijs” voor de meest veelbelovende scaleup van de metropoolregio Rotterdam. De prijs werd uitgereikt tijdens een ceremonie waarin opmerkelijke ondernemersprestaties in de regio werden gevierd.

De jury van de Nieuwe Heldenprijs, bestaande uit succesvolle Nederlandse ondernemers, nomineerde drie scaleups: QLayers, Battolyser en zepp.solutions. Na een laatste pitchsessie had het publiek de beslissende stem, en zepp.solutions kwam als duidelijke winnaar uit de bus.

Tijdens de pitch vertelde medeoprichter Jan Bot van zepp.solutions het publiek niet alleen over de technologie achter hun waterstof-brandstofcelsystemen, maar ook over het inspirerende verhaal van de oprichting van zepp. Zepp.solutions werd in 2017 opgericht als een spin-off van het waterstofraceteam van de TU Delft, Forze Hydrogen Racing. De oprichters hebben de vaardigheden en pioniersgeest van het racen meegenomen naar de commerciële sector, om daar de zware industrie te voorzien van de technologie die ze nodig hebben voor elektrificatie.

Toen Jan Bot de prijs in ontvangst nam uit handen van burgemeester Marja van Bijsterveldt van Delft, merkte hij op: “Deze prijs is van het hele team. Iedereen heeft ongelooflijk hard gewerkt om hier te komen en het is geweldig om onze inspanningen erkend te zien.”

Zepp.solutions is gespecialiseerd in de ontwikkeling van complete  waterstof-brandstofcelsystemen voor middelzware en zware toepassingen zoals schepen, vrachtwagens en bouwmaterieel. Hun technologie zet waterstof om in elektrische energie en biedt daarmee een duurzaam alternatief voor traditionele dieselmotoren. Een van de recente mijlpalen is het binnenhalen van een investering van €3 miljoen van het Rotterdam Energy Transition Fund en een subsidie van €2 miljoen van het European Just Transition Fund voor de bouw van een productiefaciliteit in de metropoolregio Rotterdam.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: