Ulftse deuren in Depot Boijmans van Beuningen in Rotterdam

Geplaatst op 8 januari 2024
Ulftse deuren in Depot Boijmans van Beuningen in Rotterdam

Onlangs opende koning Willem-Alexander de deuren van depot Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Een bijzonder gebouw waarin de kunstcollectie van het nabijgelegen museum wordt opgeslagen én tentoongesteld. Een unieke combinatie in de wereld, want geen enkel ander museum is in staat om de gehele kunstcollectie aan bezoekers te tonen.

Het gebouw, dat in de Rotterdamse volksmond uiteraard ook al bijnamen kreeg als de soepkom, de slabak en de pot, heeft ook nog een Achterhoeks tintje, in het gebouw werden namelijk  meerdere bedrijfsdeuren van Rolflex uit Ulft gebruikt.

Het museum koos voor deze deuren om diverse compartimenten met verschillende klimaatzones binnen in het pand van elkaar af te scheiden. De deuren van Rolflex vouwen zich compact op boven de deuropening en bieden daarbij volop ruimte aan afzuiginstallaties en verlichting die op het plafond gemonteerd is.

Rolflex maakt al 25 jaar deze unieke Compact bedrijfsdeur op maat in de fabriek in Ulft. Inmiddels wordt de deur vanwege het unieke vouwsysteem over de hele wereld gebruikt door klanten als Ferrari en McLaren, maar uiteraard ook gewoon door veel bedrijven in de regio. Meer info: www.rolflex.com

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: