Museum Rotterdam wordt Underground Jazzclub

Geplaatst op 22 februari 2024
Museum Rotterdam wordt Underground Jazzclub

Zaterdagavond 2 maart verandert Museum Rotterdam in een Underground Jazzclub! Onze band Rotterdam Jazz Quintet neemt je mee in de sferen van de jazz uit de jaren ’40. Een tijd waarin jazzmuziek juist ondergronds moest in Rotterdam. Swing tussen 19 en 23 uur mee in onze locatie onder de brug aan de Coolhaven. Een gratis warming-up voor jouw (Museum)nacht!

Jazz tijdens de bezetting

Na het verwoestende bombardement van 14 mei 1940 is de behoefte aan een andere werkelijkheid groot. Dansverboden, avondklok en verduistering maken weinig indruk op een bevolking die uit wil gaan. In schimmige stadsdelen van Rotterdam zijn hoerenkasten, goktenten en opiumholen verboden terrein voor Duitse soldaten. Juist hier kun je nog pure jazz horen.

Verboden (niet) te swingen

De Nederlandse overheid wil na de bevrijding de in de oorlog losgeslagen jeugd met een swingverbod weer onder controle krijgen. Een verbod dat zaterdagavond 2 maart juist niet geldt in onze Underground Jazzclub. De opzwepende klanken van Rotterdam Jazz Quintet en dj Koert Sauer openen je blik voor de verleidingen van de (Museum)nacht.

Museum Rotterdam

Museum Rotterdam heeft momenteel één locatie voor publiek en onderwijs: Museum Rotterdam ’40-’45 NU aan de Coolhaven. Hier staat alles in het teken van de Tweede Wereldoorlog en het bombardement van 14 mei 1940. Tegelijkertijd werken we met Rotterdamse partners aan presentaties in de stad, op weg naar een nieuw stadsmuseum!

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: