Zeeman maakt statement tijdens Fashion Week in Roblox

Geplaatst op 29 februari 2024
Zeeman maakt statement tijdens Fashion Week in Roblox

Jongeren besteden in online videogames veel geld aan dure, luxe merken om hun avatar aan te kleden. Zeeman verbaast zich hierover. En wil laten zien dat je er in de digitale wereld ook goed uit kunt zien zonder de hoofdprijs te betalen. Daarom komt Zeeman juist tijdens de Fashion Week met een eigen brandstore in Roblox met daarin een collectie Zeeman basics voor je avatar, als statement om óver dure merkkleding te dragen. 

Grote merken verdienen fors met ‘virtuele fashion’

Wereldwijd zijn er 2,5 miljard mensen die naar schatting 100 miljard euro aan virtuele producten uitgeven. Makers van video games profiteren hier van. Zo verdiende Fortnite in 2022 alleen al $6 miljard aan de verkoop van virtuele items. Roblox, met meer dan 70 miljoen dagelijks actieve gebruikers, trekt vooral de aandacht van dure fashionmerken. Grote fashion merken maken gebruik van deze platforms om virtuele modecollecties te lanceren. Dat zijn digitale ontwerpen die binnen enkele minuten kunnen worden samengesteld. De makers hoeven geen materialen in te kopen, fabrieken te vinden of voorraden op te slaan. Toch zijn de bedragen die voor deze virtuele fashion worden gevraagd én betaald vergelijkbaar met écht gemaakte fashion items die in (web)winkels te koop zijn. Het lanceren van virtuele collecties is dan ook erg winstgevend. Zeeman wil laten zien dat het helemaal niet nodig is om je avatar voor zo veel geld aan te kleden.  Kasper Figee, verantwoordelijk voor Branding & Campagnes bij Zeeman: ‘Fashion voor avatars is een vorm van zelfexpressie en status. En eigenlijk niet anders dan het dagelijks leven. Maar toch geloof je soms niet welke bedragen er in virtuele brandstores worden uitgeven. Met deze campagne willen we jongeren, vaak ook kinderen, én hun ouders aan het denken zetten en laten zien dat het ook anders kan. Het zou mooi zijn als onze campagne als gespreksstarter kan fungeren.’

Virtuele basics van Zeeman om over je dure merkkleding te dragen

Tijdens de Fashion Week is in veel landen aandacht voor de laatste modetrends. Daarom opent Zeeman juist op dit moment een eigen brandstore in Roblox om de hoge bedragen die aan virtuele fashion worden uitgegeven bespreekbaar te maken. In de virtuele store biedt Zeeman tijdloze basics aan voor de laagste mogelijke prijs binnen Roblox. Wie met zijn avatar de store binnenstapt, wordt persoonlijk welkom geheten door NPC (Non-Player Character) Sailor Stan. En vindt hier de meest populaire Zeeman basics zoals T-shirts, witte sokken en boxers. Allemaal met Zeeman branding. Er is een DJ, een dansvloer en er zijn pashokjes om de basics – als statement – over dure merkkleding aan te trekken. Zo hoopt Zeeman een trend in de metaverse te lanceren. En een nieuw geluid te laten horen.

Campagne

De campagne wordt in alle landen waar Zeeman actief is gedeeld op de socials. Daarnaast werkte Zeeman speciaal voor deze campagne met Nederlandse en Duitse influencers en creators. Uit Nederland MeisjeDjamila en Lotte en uit Duitsland Beley en Ronja. Zij brachten de opening van de Zeeman brandstore met een eigen livestream bij hun volgers onder de aandacht en moedigden aan om de Zeeman basics over hun dure fashion outfits de dragen. Voor deze campagne werkt Zeeman samen met social tech agency GoSpooky, die Zeeman ook ondersteunt bij hun TikTok-strategie. GoSpooky is één van de leidende social agencies van Europa. Met een team van 100+ mensen houden zij klanten als Zeeman, KLM, Amazon Prime Video en JBL aan de voorhoede van social media. Met kantoren in Amsterdam en New York, en als officiële creatieve partners van TikTok, Meta en Snap, zijn ze pioniers in innovatie.

Tim van der Wiel, Founder van Gospooky: Tijdens een van onze gesprekken met Caroline en Kasper van Zeeman kwam spontaan onze visie op virtual worlds en gaming platforms ter sprake. Direct werden we gebrieft om na te denken hoe we Zeeman’s statement vorm konden geven. Ons campagneteam is toen samen met Zeeman op zoek gegaan naar de juiste insights om hier een relevante, activerende campagne voor te ontwikkelen. Het was heel gaaf voor ons Studio / Tech team om de eerste Zeeman winkel met een paskamer te ontwikkelen op Roblox. Om de communities die Zeeman aan het denken wilde zetten optimaal te bereiken en activeren, zijn we in alle landen op zoek gegaan naar de meest geschikte creators.” De virtuele Zeeman brandstore in Roblox is sinds gisteren geopend voor alle Roblox users en zal enkele maanden open blijven. De Zeeman basics blijven de volledige periode beschikbaar voor de laagst mogelijke prijs. Daarnaast heeft Zeeman enkele gelimiteerde items gedurende de livestream gratis weggegeven.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: