Welke nieuwe impuls ga jij je bedrijf geven?

Geplaatst op 13 mei 2024
Welke nieuwe impuls ga jij je bedrijf geven?

Crossminds helpt ondernemers met het laten groeien, het optimaliseren en verkopen van hun bedrijf. Vanuit hun vestiging aan de Kralingseweg bedienen ze klanten in uiteenlopende sectoren in Groot-Rotterdam.

Mitch is senior adviseur bij Crossminds en brengt (familie)bedrijven al bijna 11 jaar lang vooruit. Al is adviseur wat hem betreft geen passende titel. “Het is namelijk niet zo dat wij aan MKB-ondernemers alleen advies geven, voor ons is een klus pas klaar als het advies geïmplementeerd is en er resultaten zijn behaald”.

Groeien

Crossminds helpt ondernemers met groeien, optimaliseren en verkopen. ‘Als een ondernemer wil groeien, bekijken we of het beter is om organisch te groeien of te groeien door een ander bedrijf te kopen. We zorgen ervoor dat de ondernemer weet waar de groeimogelijkheden liggen en gaan samen de groei realiseren. En tijdens de groei houden we de winstgevendheid goed in het oog. Want hoe vaak ik niet heb gezien dat bedrijven in omzet groeien en de ondernemers het steeds drukker krijgen, maar niet meer geld zijn gaan verdienen (of juist hun winstgevende bedrijf hebben zien veranderen in verlieslatend bedrijf)… Dat kan nooit de bedoeling zijn’.

Als het de beste route is om een bedrijf over te nemen, dan biedt Crossminds vanaf het begin ondersteuning. Dit omvat niet alleen hulp bij de volledige transactie en voorbereidingen zoals due diligence-onderzoeken, maar ook het identificeren van de juiste overnamekandidaat. En we helpen met een soepele integratie van het aangekochte bedrijf in jouw onderneming.

Optimaliseren

Veel klanten geven aan hun bedrijf te willen optimaliseren. De eerste vraag is dan altijd wat ze precies willen verbeteren. Gaat het om het resultaat? Of juist de processen en systemen? Zou je met minder inspanningen meer willen bereiken? Of moeten de mensen beter gaan presteren? Vaak blijkt dat de ondernemer het gevoel heeft dat “het” beter kan, maar is het niet duidelijk waar het verbeterpotentieel dan precies zit en wat er moet gebeuren om daadwerkelijk te verbeteren. Met een optimalisatiescan, waarmee we binnen een paar dagen een ”deep dive” doen in het bedrijf, halen we dit potentieel boven water. Onze analyses onthullen vaak onverwachte en waardevolle inzichten. Soms bevestigt het onderzoek het gevoel van jou als ondernemer. Maar vaker brengen we inzichtelijk wat nog niet bekend was. Onze scan helpt de ogen te openen, zorgt voor onderbouwing voor bepaalde besluiten en biedt direct toepasbare handvatten voor verbeteringen binnen jouw bedrijf.

Verkoper van elektromotoren in Zuid-Holland “Ik begreep nooit waarom ik iedere maand onder aan de streep slechts een klein resultaat overhield, ook in de maanden dat de omzet erg hoog was. Na de Prestatiescan van Crossminds bleek het probleem in de werkplaats te zitten. Te weinig facturabele uren, te lage verkooptarieven, relatief veel overwerk en te weinig grip op de planning. Crossminds heeft me naast dit inzicht ook praktische handvaten gegeven om terug in controle te komen”

Verkopen

Zolang je lekker aan het ondernemen bent, denk je waarschijnlijk nog helemaal niet na over stoppen met ondernemen. De kans is groot dat je er pas over nadenkt op het moment dat je daadwerkelijk wil stoppen. En dat is eigenlijk te laat, want de regelmogelijkheden zijn dan tot een minimum beperkt. Voor een succesvolle verkoop voor de maximale prijs is het van belang om op tijd na te denken over de verkoop van jouw bedrijf. Een goede exit-strategie is dus van belang. Wij helpen ondernemers met de voorbereiding op toekomstige verkoop. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de overdracht voor alle partijen optimaal verloopt.

En als het tijd is om daadwerkelijk te verkopen, dan moet er veel geregeld worden. Crossminds begeleidt ondernemers gedurende dit volledige verkoopproces.

Onderscheid

Een belangrijke factor in de trajecten van Crossminds is de implementatie en realisatie. ‘We vertrekken niet nadat we een dik adviesrapport hebben neergelegd. We houden sowieso niet van dikke rapportages en proberen zo hands-on mogelijk te zijn. Het gaat namelijk vooral om de praktische handvatten die een ondernemer verder helpen’. Crossminds heeft een aantal kernwaarden geformuleerd. Hiervan zijn de belangrijkste lef, betrokken en inlevend. Voor Mitch betekent dit dat hij en zijn collega’s kritisch zijn en de klant niet naar de mond praten. We zetten graag een stap extra en staan naast de ondernemer. En we zeggen het als we denken dat de klant iets niet goed ziet en juist een andere keuze moet maken. We zijn eerlijk en direct, zelfs als dat kan betekenen dat we daardoor een opdracht mislopen. We willen namelijk met alles wat we doen waarde toevoegen. Dat kan alleen als je alles eerlijk tegen elkaar kunt zeggen.

Alle levensfases

Crossminds kan bedrijven ondersteunen in alle levensfases. Met circa 35 medewerkers staan ze dagelijks zij aan zij om bedrijven een nieuwe impuls te geven. Veel ondernemers in het MKB hebben niemand om zich heen om op niveau mee te sparren over hun bedrijf en strategie. Over de cijfers kunnen ze het met hun accountant of boekhouder nog wel hebben, maar echt over hun bedrijf praten is toch nét iets anders. Ondernemers ervaren dat samenwerken met Crossminds duidelijkheid, structuur, rust, perspectief en meer waarde oplevert.

Wil je eens kennis maken met Mitch of weten welke nieuwe impuls je kunt geven aan jouw bedrijf? Bel gerust met 06-53157295 om een gratis verkennend gesprek in te plannen.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: