Vergrijzing en oversterfte: gouden tijden voor uitvaartondernemers 

Geplaatst op 4 april 2024
Vergrijzing en oversterfte: gouden tijden voor uitvaartondernemers

Het zijn gouden tijden voor de uitvaartbranche. Nederland vergrijst niet alleen snel, maar kampt ook al vier jaar met oversterfte. Steeds meer zelfstandigen springen in dit gat. Uit cijfers van dataspecialist BoldData blijkt dat het aantal uitvaartondernemers de afgelopen 10 jaar bijna is verdubbeld. Een groot deel van de uitvaartverzorgers werkt zelfstandig: 77% is zzp’er.

Nederland telt nu 2.600 uitvaartverzorgers. Sinds 2014 is het aantal uitvaartondernemingen met 91% gestegen: van 1.360 naar 2.600. Afgelopen jaar groeide het aantal uitvaartondernemers met 7%: van 2.440 naar 2.600. Ook het aantal crematoria steeg de afgelopen 10 jaar hard: van 125 naar 190. 

Zuid-Holland steekt er met kop en schouders bovenuit

Zuid-Holland telt de meeste uitvaartverzorgers. Deze provincie steekt er met 530 uitvaartverzorgers met kop en schouders bovenuit. Op de tweede plek staat  Gelderland met 395 uitvaartondernemers. Flevoland is van alle provincies het minst sterk vertegenwoordigd met slechts 45 uitvaartverzorgers. Niet vreemd aangezien deze provincie het laagste percentage senioren heeft van alle provincies.

BoldData

We zijn marktleider in het leveren van maatwerk data-oplossingen. Met onze wereldwijde database hebben we meer dan 4.000 klanten geholpen met statistiek, onderzoek en CRM.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: