Verboden voor volwassenen: Kids only tour Mariniermuseum

Geplaatst op 13 februari 2024
Verboden voor volwassenen: Kids only tour Mariniermuseum

Tijdens de aanstaande voorjaarsvakantie (17 februari t/m 25 februari) start het Mariniersmuseum met exclusieve rondleidingen die specifiek bedoeld zijn voor jonge bezoekers. Kinderen vanaf 6 jaar gaan samen met Majoor Maas, de museummarinier, op een speelse manier het museum verkennen en het complexe onderwerp van vrede en vredesmissies ontdekken.

Deze unieke rondleiding biedt kinderen de mogelijkheid om het museum op een geheel nieuwe manier te ervaren. Majoor Maas, als getrainde museummarinier, brengt de geschiedenis van vrede en vredesmissies op een boeiende en interactieve manier tot leven. Het Mariniersmuseum hecht er waarde aan dat kinderen complexe onderwerpen zoals oorlog en vrede op hun eigen manier ontdekken en zo kunnen leren van de ervaringen die mariniers hebben opgedaan tijdens hun uitzendingen.

Praktisch

De rondleidingen vinden plaats van maandag 19 februari tot en met donderdag 22 februari, tweemaal per dag om 11:00 en 12:30 uur. Toegang tot de rondleiding is op vertoon van een geldig museumentreebewijs, en de rondleiding duurt ongeveer 50 minuten. Volwassen begeleiders hebben in de tussentijd de gelegenheid om zelf het museum te verkennen. Reserveren is niet verplicht, maar de capaciteit is beperkt (maximaal 15 kinderen per keer).

Ontmoet Sebastiaan drager dapperheidsonderscheiding

Op 17 en 19 februari verwelkomen we een bijzondere gast: Sebastiaan, een marinier en special forces operator die is onderscheiden met een dapperheidsonderscheiding voor zijn uitzonderlijke werk. Kom en luister naar zijn inspirerende verhalen rechtstreeks uit de frontlinie! Bas zal op beide dagen om 11:00 en 12:30 uur in het museum zijn ervaringen delen. 

Voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie is het museum ook open op maandag 19 februari. Naast de Kids Only Tour en meet and greet met Sebastiaan, krijgen bezoekers de kans om een eigen Bandvagn 206 te bouwen, een rupsvoertuig in gebruik bij het Korps Mariniers waarvan een origineel exemplaar in het museum staat. Dit voertuig is ingezet tijdens vredesmissies in onder andere Cambodja, Eritrea en Irak. Bezoekers mogen plaatsnemen in het voertuig en meedenken over de dilemma’s die mariniers ervaren tijdens hun missies. Er worden pittige onderwerpen besproken die zeker tot nadenken zullen aanzetten. Het museum moedigt bezoekers aan om, voorzien van een persoonlijke boodschap voor de vrede, de zelfgebouwde Bandvagn door te geven en zo actief het gesprek over onze vrede op gang te brengen.

Foto: Mariniermuseum

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: