Vastgoedonderneming TREE Eclipse herfinanciert kantoor-/bedrijfspanden in Capelle en Lijnden met uitgifte obligaties

Geplaatst op 8 januari 2024
Vastgoedonderneming TREE Eclipse herfinanciert kantoor-/bedrijfspanden in Capelle en Lijnden met uitgifte obligaties

Vastgoedonderneming TREE Eclipse BV geeft via de NPEX-effectenbeurs voor maximaal €3,8 miljoen vastrentende obligaties uit. De jaarlijkse rente op de 5-jarige obligatielening is vastgesteld op 7%. De inschrijving op de obligaties à €1.000 per stuk staat open voor beleggers die willen participeren.

Het grootste deel van de opbrengst van de obligatielening, €3 miljoen, wordt aangewend voor de herfinanciering van de brugfinancier van de in 2020 aangekochte kantoor- / bedrijfspanden Eclipse in Capelle aan den IJssel en The Wing in Lijnden. Daarnaast wordt de rest van de opbrengst gebruikt voor verbeteringen en optimalisatie van het kantoorgebouw in Capelle aan den IJssel.

Eerste hypotheek

De twee kantoor/ bedrijfspanden zijn voor het overgrote deel verhuurd aan ondernemingen met langlopende huurcontracten tot 2025. De meeste bedrijven die kantoorruimte huren in de twee panden met een verhuurbare oppervlakte van in totaal 4.000 m2 hebben een A-rating en zijn vooral actief in de ICT. Op de panden rust een eerste hypotheek van €8,6 miljoen van de Oostenrijkse Hypo Noe Landesbank.

Uitstekend rendement

Volgens Erik Troost, oprichter en eigenaar van TREE Eclipse, is deelname aan de obligatielening voor beleggers een kans op een uitstekend rendement met goede voorwaarden als het gaat om de kwaliteit van het vastgoed, de stabiele inkomsten uit verhuur, inclusief de langlopende contracten met de huidige huurders.

Erik Troost, die een verleden heeft als vastgoed-expert bij onder andere ABN Amro, heeft als visie dat kantoorpanden ‘attractief’ moeten zijn voor de medewerkers en bovendien moeten de kantoren een goed en veilig ‘alternatief’ zijn voor het thuiswerken.

,,Dat vertaalt zich in ruimtes waar mensen elkaar op een plezierige manier ontmoeten en waar je ook een uitstekende horecafaciliteit hebt. In The Wing in Lijnden is dat gerealiseerd en in Eclipse in Capelle aan den IJssel gaan we daarin voorzien”, aldus Troost.

Aantal activiteiten

TREE Eclipse ontwikkelt als vastgoedonderneming een aantal activiteiten, waaronder projectontwikkeling, advisering rond aan- en verkoop van bedrijfsvastgoed en assetmanagement van vastgoed voor derden.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: