TransHeroes biedt een digitale totaaloplossing voor transport

Geplaatst op 20 mei 2024
TransHeroes biedt een digitale totaaloplossing voor transport

Bij TransHeroes kun je terecht voor slimme logistieke oplossingen. Bijna vijftig werknemers zorgen ervoor dat goederen zowel binnen Europa als overal ter wereld worden geleverd. Via de volledig zelf ontwikkelde TransPortal – het online klantenportaal van TransHeroes – kun je het gehele logistieke proces organiseren. Robin van Gils (Forwarding Manager Ocean) en Roan Bolier (Commercieel Manager) geven een inkijk in dit mooie en vooruitstrevende bedrijf.

Van reguliere pallets tot complexe zendingen, bij TransHeroes zien ze jouw logistieke vraagstuk als topsport. Ze bieden een ontzettend breed scala aan mogelijkheden, net als de wijze van vervoer. Dit kan via wegtransport, luchtvracht, zeevracht en railtransport, inclusief spoed- en koeriersdiensten. “Daarnaast hebben we een eigen volwaardige douaneafdeling die alle benodigde documenten rondom het transport regelt”, begint Roan Bolier (32). Hierdoor heeft TransHeroes praktisch overal een transport mogelijkheid voor. ‘We zijn groot genoeg om alles aan te kunnen, maar klein genoeg om je bij naam te kennen’, is dan ook een passende quote die ze graag gebruiken.

Zeevracht

Waar Roan werkzaam is op het hoofdkantoor in Hengelo, daar opereert zijn collega Robin van Gils (27) vanuit Burgh-Haamstede in Zeeland. Robin: “In Burgh-Haamstede verzorgen wij de import en export over zee. Binnen Europa, maar ook naar landen als Amerika, China, Japan en Australië. Van A tot Z: we regelen het gehele logistieke proces. Van de aanvraag tot het verzenden en afleveren, aangevuld met alle benodigde documentatie.” TransHeroes ziet dat CO2 een steeds grotere rol speelt in de wereld van logistiek. TransHeroes biedt daarom in ruimte mate zogeheten Full Container Load (FCL) Short Sea mogelijkheden, aangezien dit een forse CO2-reductie met zich meebrengt, vergeleken met wegtransport. Daarnaast is het financieel vaak voordeliger. “Je hebt er enkel iets meer geduld voor nodig”, aldus Robin.

Toegevoegde waarde

Sinds 2018 biedt TransHeroes een volledig digitale omgeving voor haar klanten; de TransPortal. De TransPortal wordt eigenhandig ontwikkeld door en voor de gebruikers. De ontwikkeling wordt door het eigen development-team gedaan. Roan: “Door dit inhouse te realiseren kunnen we in een kort tijdsbestek gave features implementeren”. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een digitaal ingevuld CMR te downloaden, verzendlabels aan te maken en de realtime locatie van jouw zeevrachtzending te traceren. De TransPortal voorziet de gebruiker van alle benodigde informatie; van aanvraag tot opdracht. Het is mogelijk om voor wegtransport een voorcalculatie te ontvangen voor de aangevraagde zending. Daarnaast kun je direct communiceren met jouw contactpersoon via de berichtenbox in de offerte, waardoor alle informatie ook bij de juiste offertes of opdrachten gegroepeerd blijft. Kortom, een volledig digitale omgeving. Robin: “Natuurlijk blijft het tevens mogelijk om zowel per mail als per telefoon contact met ons te zoeken. Want naast de digitale beleving houden we het graag persoonlijk.”

Klaar voor de toekomst

Mede dankzij het ingenieuze en klantvriendelijke TransPortal loopt TransHeroes voorop. Het kenmerkt de organisatie en bijbehorende cultuur. Robin: “Op persoonlijk vlak kun je hier groeien en jezelf ontwikkelen, wat maakt dat ik intern bijvoorbeeld al enkele mooie stappen heb kunnen maken. Verder is de sfeer heel prettig en open, iets wat we tevens richting de klant willen uitstralen.” Roan afrondend: “Als bedrijf groeien we en dat willen we ook. Het portaal is daarop ingericht en is klaar voor de toekomst. We willen transport leuk maken, op een eigentijdse manier en met een knipoog. Zo speelt Edwin Asveld, CEO en eigenaar, een hoofdrol in een vermakelijke TransHeroes-video op onze website en hebben we geen standaard poolauto, maar een in huisstijl gestylede, feloranje Mustang. Dat typeert TransHeroes.”

www.transheroes.com

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: