Theater Babel Rotterdam: Paul Röttger’s Laatste Act ‘Over Dromen en Luchtkastelen’

Geplaatst op 29 februari 2024
Theater Babel Rotterdam: Paul Röttger's Laatste Act 'Over Dromen en Luchtkastelen'

Theater Babel Rotterdam speelt vanaf 17 februari ‘Over Dromen en Luchtkastelen’, de afscheidsvoorstelling van Paul Röttger waarin verbeelding en inclusiviteit samensmelten tot een betoverend en confronterend schouwspel.

Over Dromen en Luchtkastelen

In de voorstelling Over Dromen en Luchtkastelen wordt gedroomd van een wereld waar meer tijd en aandacht is om te dromen, te fantaseren en om een eigen luchtkasteel te bouwen. Een luchtkasteel is een eigen persoonlijke, gelukkige en soms verdrietige fantasiewereld. Het is een plek waarin iedereen in kan verdwijnen. Waar fantasie en verbeelding de realiteit in verleden, heden en toekomst ervaren kan worden.

In de huidige tijd ervaren velen de sociale druk van een ideaalbeeld. Er is een heersende standaard waarin iedereen succesvol, knap, lang en slim lijkt te moeten zijn. Hierdoor blijft er amper ruimte om te dromen en te praten over zorgen, angst, schaamte en oud verdriet van jezelf en van de ander.

Vijftien spelers nemen het publiek mee in hun mooie, schurende, fantasievolle maar ook pijnlijke dromen. In een sfeervolle loungesetting, omringd door de spelers komt verbeelding tot leven. Met circuskunst, dans, livemuziek, videoprojecties en een maaltijd, wordt wat gedroomd was realiteit. Een wereld waar altijd ruimte is om te dromen.

Afscheidsvoorstelling van Paul Röttger

Paul Röttger, artistiek leider van Theater Babel Rotterdam, neemt afscheid van het theatergezelschap. Met Over Dromen en Luchtkastelen laat hij nog één laatste, krachtige boodschap achter: ‘Blijf dromen, blijf fantaseren! Ik pleit voor meer aandacht voor fantasie en creativiteit. Verdiep je in verhalen van de ander, samen met die ander.’

Als Paul 8 april stopt dan heeft Paul 50 jaar gewerkt, waarvan 45 jaar in Rotterdam, 25 jaar bij het Rotterdamse centrum voor theater (rcth) en 10 jaar bij Theater Babel Rotterdam. Paul speelde in veel toneelstukken, tv-series en in films en regisseerde vele voorstellingen. Vanaf het begin van zijn carrière heeft hij lesgegeven op verschillende opleidingen. Honderden spelers en regisseurs studeerden af bij het rcth.

Paul ziet de zorgelijke afname van ruimte voor creativiteit en fantasie in de samenleving. Paul uit het belang van bewustwording van wat Paul allemaal nog zou willen in het leven en met het leven. Wie je ook bent.

In Over Dromen en Luchtkastelen nodigt Paul iedereen uit om jouw eigen luchtkasteel te bouwen. Dit doe je samen met hen op een plek waar je je verbeelding de vrije loop mag laten. Een plek om te dromen, te fantaseren, om niet bang te zijn voor oud zeer en om anders te durven zijn.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: