The Underground met Sanne den Hartogh

Geplaatst op 1 februari 2024
The Underground 

NITE, Club Guy & Roni, HIIIT (voorheen Slagwerk Den Haag) en Asko|Schönberg brengen vanaf 8 februari het muzikale theaterspektakel The Underground naar de Nederlandse theaters. Een tragikomische, interdisciplinaire rollercoaster onder regie van Guy Weizman, die zich hiervoor liet inspireren door Dostojevski’s Aantekeningen uit het ondergrondse’. Toneelschrijver Rik van den Bos schreef op basis van het boek een hedendaagse tekst; een tierende monoloog van iemand die geen aansluiting meer vindt met de maatschappij en zich gedesillusioneerd terugtrekt in zijn eigen kleine wereld – een rol die wordt vertolkt door Sanne den Hartogh waarvoor hij een Louis d’Or nominatie ontving.

Je alter-ego: een clown

The Underground is een portret van een man – Will – die geen aansluiting vindt. Soms strijdend, soms mokkend vraagt hij zich voortdurend af waar hij de boot heeft gemist. Hij spuit in een knetterende – bij tijd en wijle megagrappige – monoloog zijn zwartgallige kijk op het leven. Daarbij wordt hij gesouffleerd door zijn helper en alter ego: de clown. Deze personage wordt vertolkt door circusartiest en clown Bram de Laere die (soms letterlijk) op het slappe koord balanceert.

Grotezalen-tour

The Underground was in 2022 op (buiten)locaties te zien in Drachten en het Amsterdamse Bos. Voor deze theatertour is de performance doorontwikkeld tot grotezalen voorstelling. De landelijke tour start in Groningen op 10 februari en is te zien in de Nederlandse theaters tot en met 17 mei 2024.

Echte mensen op Spotify

De ziedende monoloog van de hoofdpersoon vloeit samen met de muziek, de kostuums en het decor. Brendan Faegre componeerde de muziek en werkte samen met Asko|Schönberg en HIIIT (voorheen Slagwerk Den Haag). Het nummer Echte mensen is inmiddels uitgebracht op Spotify.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: