Takkenkamp Groep en Imto Benelux slaan de handen ineen

Geplaatst op 27 februari 2024
Takkenkamp Groep en Imto Benelux slaan de handen ineen

Takkenkamp Groep BV (hierna Takkenkamp) en Imto Benelux (hierna Imto) hebben overeenstemming bereikt over een overname. De overname van Imto past binnen de ambitie van de Takkenkamp directie om verder door te groeien in de verduurzaming van onroerend goed en daarbij de landelijke dekking uit te breiden met een mooie vestiging in regio Zuid Holland. Voor Imto betekent deze samenwerking een veelbelovende en toekomstbestendige mogelijkheid om het groei- potentieel binnen de organisatie en het werkgebied volledig te benutten.

De huidige aandeelhouders en het management van Imto blijven betrokken. Xander Tom zal samen met Martijn Hendriksen vanuit Takkenkamp het management van Imto voortzetten en verder vormgeven als zelfstandige regio binnen Takkenkamp. Addie Tom en Monique Peperkamp zullen betrokken zijn bij de integratie van de onderneming binnen Takkenkamp.

Addie Tom, Algemeen Directeur Imto Holding BV

“Na een intensief maar mooi traject is deze overname tot stand gekomen, waarbij er nu al goede initiatieven naar voren komen. Monique, Xander en ik hebben gezocht naar een onderneming waarbij we een goede klik ervaren. Het DNA van Imto en Takkenkamp ligt heel dicht bij elkaar. We geloven beide in ondernemerschap, een pragmatische aanpak en vakmanschap. Met deze overname vormen we een sterke combinatie waarbij onze medewerkers centraal blijven staan en dat is voor ons enorm belangrijk. Of zoals Takkenkamp zegt: “Wij zijn niets meer of minder dan onze mensen. Zij vormen ons succes.”

Xander Tom, Directeur Techniek Imto Holding BV

“We willen de continuïteit van ons bedrijf borgen. Zaken als nieuwe wetgeving, milieuaspecten, maar ook de markt in het algemeen vergen een continue vernieuwende aanpak. Door het samengaan met Takkenkamp komt er meer kennis en kunde op dat gebied in huis en dat maakt de organisatie toekomstbestendig. Samen gaan we werken aan en investeren in de toekomst waarbij innovatiekracht een centraal thema wordt in onze bijdrage aan de verduurzaming van Nederland.”

Rick Takkenkamp, Algemeen directeur Takkenkamp Groep BV

“Takkenkamp is uitgegroeid van een nieuwbouw-voegbedrijf uit de Achterhoek naar een landelijk opererend en vooruitstrevend verduurzamingsbedrijf. De veranderingen in de energietransitie hebben een versterkende rol in onze ontwikkeling gespeeld. Onze kennis, ervaring en een groot team van sterk betrokken medewerkers vormen een antwoord op de enorme vraag naar verduurzaming. Ons bedrijf kenmerkt zich door lokaal en integraal werken. We zijn graag dichtbij onze klant en medewerker. Met de overname van Imto verstevigen we onze positie in Zuid Holland en heten we een mooie groep vakkundige collega’s welkom.”

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: