Taalnacht tijdens Museumnacht010

Geplaatst op 28 februari 2024
Taalnacht tijdens Museumnacht010

De gemeente Rotterdam organiseert de Taalnacht tijdens Museumnacht010 op zaterdag 2 maart 2024 van 18.00 tot 22.00 uur in de Bibliotheek en verschillende musea in de stad. De Taalnacht is een initiatief om diverse Rotterdammers bij elkaar te brengen en samen Museumnacht010 te laten ervaren tijdens een programma vol taal en kunst. Cursisten die de Nederlandse taal leren worden tijdens de Taalnacht gekoppeld aan een Museumnacht-bezoeker die zich eenmalig als taalmaatje inzet.

Kunst verbindt

Vanuit de Centrale Bibliotheek maken Museumnacht-bezoekers en taalcursisten samen een stadswandeling en gaan met elkaar in gesprek. Zij bezoeken onder begeleiding twee musea. Cursisten kunnen oefenen met de taal en kennismaken met musea en kunst in de stad. Tegelijkertijd worden Museumnacht-bezoekers geïnformeerd over taal en laaggeletterdheid.


Taalmuseum en dichten met Derek Otte

De Centrale Bibliotheek wordt tijdens deze speciale nacht omgetoverd tot een taalmuseum. In samenwerking met Derek Otte en andere Rotterdamse dichters zijn er voordrachten van taalcursisten. Zij hebben in aanloop naar het evenement workshops gevolgd van Rotterdamse taalkunstenaars. De voordrachten worden gegeven in de Bibliotheek en het Maritiem Museum.

Bezoek Taalnacht en Museumnacht010

Bezoekers die Museumnacht010 willen bezoeken in combinatie met de Taalnacht krijgen korting. Zij kunnen via de ticketshop een ticket aanschaffen voor €10 in plaats van € 19,50 met de kortingscode TAALNACHTxMUSEUMNACHT. In de week van 26 februari ontvangen alle deelnemers per mail alle praktische informatie.


Na afloop van de Taalnacht kunnen bezoekers vrij deelnemen aan Museumnacht010.


Programma en locatie
Locatie: Centrale Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat 110 Rotterdam.
• 18.00 – 19.00 uur – Inloop met soep en broodje
Aanmelding en registratie Taalnacht + uitgifte tickets Museumnacht
• 19.00 – 19.45 uur – Welkomstwoord wethouder Mohamed-Hoesein (o.a. Taal)
en dichter Derek Otte
• 19.45 – 20.00 uur – Start wandeling naar twee musea.
Tussenstop Museumpark met warm drankje.
• 22.00 uur – Einde Taalnacht
(Deelnemers kunnen zelf door met de Museumnacht)
Samenwerkingspartners
De Taalnacht is een samenwerking van de gemeente Rotterdam met Museumnacht010, Bibliotheek Rotterdam, Stichting Lezen en Schrijven, Stichting Walking en Talking, dichter Derek Otte en taalaanbieders Albeda, Sagènn, Alsare en NLtraining.
De deelnemende musea zijn het Maritiem Museum, Depot Boijmans van Beuningen, Natuurhistorisch Museum, Wereldmuseum, het Nieuwe Instituut en de Kunsthal Rotterdam.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: