Surita Reynolds benoemd tot Directeur Innovatie bij Mourik

Geplaatst op 5 juli 2024

Groot-Ammers – Mourik, B2B en B2G-dienstverlener op het gebied van infrastructuur, industrie, bouw en milieutechniek, heeft Surita Reynolds (49) aangesteld als Directeur Innovatie. Het is een nieuwe en strategisch belangrijke functie in het bedrijf waarbij Mourik nog meer sturing gaat geven aan belangrijke thema’s waaronder innovatie. 

Reynolds brengt een schat aan ervaring mee. Hiervoor was zij Financieel Directeur van de Business unit Infrastructure Water, Gas and Electricity bij A.Hak. Daarvoor was zij werkzaam als Director Transaction Services and Restructuring bij Accuracy Corporate Financial Advisory, en vervulde ze diverse functies bij KPMG.

Surita Reynolds legt de lat hoog bij Mourik. “Het verder professionaliseren van de Innovatieafdeling op holding niveau is een belangrijke doelstelling. Het is essentieel om innovatie op gang te helpen en een platform te bieden waar innovatieve voorstellen vrijelijk besproken kunnen worden,” zegt zij. “Wij moeten onze focus leggen op de onderwerpen die het beste bij Mourik passen om verder op te innoveren, zodat we een onbetwiste autoriteit worden. Zo kunnen we ons richten op nieuwe ontwikkelingen en markten, en onze klanten blijven bedienen met efficiënte en duurzame oplossingen die aan zowel huidige als toekomstige wet- en regelgeving voldoen.”

Noodzaak van innoveren

Belangrijk voor Reynolds is om Mourik door middel van innovatief ondernemerschap en lef toekomstbestendig te maken. “Gezien de voortdurende afname van de beschikbaarheid van grondstoffen en de focus op verduurzaming is het noodzakelijk om te innoveren. Innovatie vormt de basis voor het onderscheidend vermogen van Mourik, dat was al zo en daar gaan we verder op bouwen”, aldus Reynolds. “Er ligt een noodzaak voor innovatie als het gaat om onze diensten nog meer te richten op klimaatdoelen met focus op het reinigen van lucht, water en grond. Maar ook circulariteit en veiligheid zijn belangrijke pijlers,” benadrukt Reynolds.

Innoveren voor en met onze klanten

Mourik is al actief bezig met gerobotiseerde en ‘non-entry’ cleaning bij onder meer reactoren en tanks en het vervangt catalyst, waarbij het aanpalende diensten uitvoert, zoals mechanisch werk in de (petro)chemische sector. “Ook het is belangrijk om naar allerlei ontwikkelingen te blijven kijken zoals duurzame en circulaire oplossingen, zoals groene waterstof, die essentieel is voor het uitvoeren van onze werkzaamheden zonder emissies. Het efficiënt beheren van grondstoffen en data is eveneens een cruciaal aandachtsgebied voor ons.”

Mourik is niet alleen een multidisciplinaire aannemer, maar ook een kennisgedreven en toekomstgerichte onderneming die bedrijven, Nederland en de wereld helpt met de grote uitdagingen van vandaag en morgen. “Innovatie en innovatief denken om oplossingen te vinden voor de behoeften van onze klanten zijn diep verweven in het DNA van Mourik,” concludeert Reynolds. Met de aanstelling van Surita Reynolds zet Mourik een belangrijke stap richting een innovatieve toekomst en verstevigt het zijn positie als koploper in de sector.

Over Mourik: wereldspeler en familiebedrijf in één 

Mourik behoort tot de grotere zelfstandige familiebedrijven van Nederland. Een B2B en B2G- dienstverlener op het gebied van infrastructuur, industrie, bouw en milieutechniek. 90 jaar na haar oprichting is Mourik een bedrijf met een omzet van 647 miljoen euro en wereldwijd meer dan 2.000 medewerkers. Mourik biedt klanten in de publieke en private sector een multidisciplinair pakket als totaaloplossing. Mourik staat voor een gezond rendement, continuïteit, veilig werken en duurzaam ondernemen. Innovatiekracht, ondernemerszin, en hardwerkende, competente en betrokken medewerkers maken Mourik tot een toekomstgericht bedrijf. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Groot-Ammers, wordt geleid door CEO Kees Jan Mourik. Meer informatie: www.mourik.nl.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: