STC wint derde prijs Nederlandse Onderwijspremie 2024

Geplaatst op 8 juli 2024

Rotterdam – STC heeft de derde prijs gewonnen van de prestigieuze Nederlandse Onderwijspremie 2024 voor het innovatieve project ‘TEAMS’. Dit project, gericht op het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden en design thinking bij maritieme professionals van de toekomst, werd geselecteerd als een van de kanshebbers voor deze eervolle onderscheiding.

De prijsuitreiking vond plaats op 27 juni tijdens het ComeniusFestival in Nieuwegein. STC ontving een geldbedrag van 500.000 euro. Dit bedrag zal worden gebruikt voor onderwijsvernieuwing en -verbetering.

Het TEAMS-project richt zich op het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden en design thinking bij studenten. Deze vaardigheden zijn cruciaal voor de toekomstige maritieme professionals, gezien de snelle technologische vooruitgang en digitalisering binnen de maritieme industrie. De EU-regelgeving en nieuwe milieudoelstellingen hebben ‘groen’ varen tot een belangrijke trend gemaakt. Daarnaast ontstaan nieuwe maritieme sectoren, zoals kust- en milieubescherming en diepzeemijnbouw, die een flexibele houding en innovatieve benadering vereisen.

De toekomstige maritieme professional zal veel contact hebben met leveranciers van innovaties, zowel aan boord als aan wal. Dit vraagt om een ondernemende mindset en het vermogen om complexe problemen op te lossen. Het TEAMS-project heeft als doel studenten uit te rusten met deze essentiële vaardigheden door middel van praktijkgerichte casussen en voorbeelden uit het maritieme veld.

“Wij zijn enorm trots op deze erkenning voor ons TEAMS-project,” aldus Petra van Lange, lid van het College van Bestuur van STC. “Deze prijs geeft erkenning voor het belang van onderzoeksvaardigheden in het MBO en geeft een mooie ondersteuning voor de vernieuwende manier waarop de maritieme opleidingen dit hebben neergezet. Met het gewonnen bedrag kunnen wij onze inspanningen om al onze studenten optimaal voor te bereiden op een dynamische en innovatieve sector verder versterken.”

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martin Flokstra, communicatieadviseur. Martin is per e-mail bereikbaar via m.r.flokstra@stc-r.nl of telefonisch op 06 – 83 90 55 70.

Over de Nederlandse Onderwijspremie:

De Nederlandse Onderwijspremie is de hoogste onderscheiding in het middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs, met een totaalbedrag van 7,5 miljoen euro. Deze premie wordt verdeeld over drie teams in het middelbaar beroepsonderwijs, drie teams in het hoger beroepsonderwijs en drie teams in het wetenschappelijk onderwijs. De middelen worden beschikbaar gesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om onderwijsvernieuwing en -verbetering te stimuleren.

Over STC: 
STC (Scheepvaart en Transport College) is dé opleider in en om de haven voor iedereen. Wij verzorgen aantrekkelijke en op de praktijk gerichte vmbo-, mbo-, hbo- en masteropleidingen. Daarnaast richten we ons op het verzorgen van trainingen en het uitvoeren van consultancytrajecten in binnen- en buitenland. Met ruim 4000 leerlingen en studenten zijn we de grootste opleider van Nederland op het gebied van scheepvaart, transport, procestechniek en logistiek.

Over Project Teams

Meer informatie vindt u op de projectwebsite: www.project-teams.eu. Als de bijlage vindt u een foto van project Teams. U kunt deze foto bij publicatie eenmalig gebruiken. 

Met vriendelijke groet, 

Martin Flokstra
communicatieadviseur

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: