Stadspenning de Rotterdammert voor Els Maasdam

Geplaatst op 10 juni 2024
Stadspenning de Rotterdammert voor Els Maasdam

Zij ontving de gemeentelijke onderscheiding op woensdag 5 juni tijdens haar afscheidsfeest uit handen van wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Evenementen). De scheidend bestuurder van HefGroep-KindeRdam kreeg de stadspenning vanwege haar belangrijke bijdrage aan het schoolmaatschappelijk- en jongerenwerk in regio Rotterdam.

Maasdam (1957) is een sleutelfiguur in de ontwikkeling van de kinderopvang. Zij startte bij kinderdagverblijf De Kijkdoos in Rotterdam-Zuid en stond aan de basis van verregaande samenwerking tussen diverse kinderdagverblijven. Dit leidde uiteindelijk tot de oprichting van HefGroep-KindeRdam, waarvan zij lang directeur-bestuurder was. Zij legt per 6 juni haar taken als bestuurder neer, maar blijft nog enige tijd als adviseur betrokken bij de organisatie.

Educatie

Mede dankzij haar inzet is een grote professionaliseringsslag binnen de kinderopvang gemaakt. Daarmee veranderde de kinderopvang van karakter, waarbij de focus steeds meer kwam te liggen op educatie. Zo vergrootte Maasdam de kansen van kinderen en jongeren en het welzijn van de gemeenschap als geheel.

Kwaliteit

Onder haar leiding als directeur en bestuurder van KindeRdam werden alle partijen gehoord en gezien. Ouders, kinderen én personeel. Haar visie is dan ook kwaliteit boven kwantiteit en samenwerking boven competitie. Ze begeleidde meerdere succesvolle fusietrajecten en maakte zich hard voor de ontwikkeling van Integrale Kindcentra.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: