Shiva Bloemberg wordt aandeelhouder Meesman Indexbeleggen

Geplaatst op 25 januari 2024
Shiva Bloemberg wordt aandeelhouder Meesman Indexbeleggen

Shiva Bloemberg, algemeen directeur van Meesman Indexbeleggen, koopt zich in als aandeelhouder bij de eerste indexbelegger van Nederland. Daarnaast draagt medeoprichter Jacques Wintermans aandelen over aan zijn twee zoons, Frederik en Adriaan Wintermans, die al aandeelhouder waren. De uitbreiding en verjonging van deze aandeelhouders past bij Meesmans visie.

Shiva Bloemberg startte in 2018 bij Meesman Indexbeleggen als operationeel directeur. Sinds twee jaar is ze algemeen directeur. Ze richt zich op de professionalisering van het bedrijf en heeft een stevige groei bewerkstelligd. “Ik ben blij om met Shiva deze volgende stap te zetten”, zegt Hendrik Meesman, oprichter van Meesman Indexbeleggen. “Met haar inzet, wilskracht en persoonlijkheid heeft ze het bedrijf naar een hoger niveau getild. Zo is de afgelopen zes jaar het productassortiment stevig uitgebreid, het fondsassortiment vereenvoudigd en zijn de kosten voor de klant gereduceerd. Bovendien is het aantal klanten en de netto inleg van nieuw geld meer dan verzesvoudigd. Ook over de klantenservice klinken positieve reacties. Met de nieuwe aandeelhouders is Meesman gereed voor de volgende groeifase.”

Klant boven aandeelhouder

De ontwikkeling is in lijn met de visie en de bedrijfscultuur van Meesman. Meesman: “De uitbreiding en verjonging zorgt voor continuïteit bij de aandeelhouders en is een goede weerspiegeling van ons idealisme; het eerlijke verhaal over beleggen vertellen, en het aanbieden van de beste en eenvoudigste manier van vermogensopbouw op de lange termijn. Onze waarden wegen zwaarder dan de winst. Met de aandelen in handen van deze vertrouwde groep kunnen we blijven focussen op het leveren van toegevoegde waarde voor de klant in plaats van het genereren van rendement voor de aandeelhouders.”

Zelfstandige groei

Met het beoogde doel heeft Meesman er vanaf het begin voor gekozen om een zelfstandig bedrijf te zijn dat op eigen kracht groeit. Meesman: “We financieren de groei van het bedrijf in beginsel met intern kapitaal. Hierdoor houden we externe investeerders die op winstmaximalisatie zijn gericht buiten spel. De ontwikkeling van Meesman, wiens klantenbestand de afgelopen vier jaar elk jaar tussen de 40% en 60% toenam, laat zien dat op eigen kracht groeien, zonder grote reclamecampagnes of overnames, mogelijk is.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: