Riwal hoogwerkers halve marathon schittert opnieuw in het loopcircuit

Geplaatst op 25 januari 2024
RIWAL HOOGWERKERS HALVE MARATHON SCHITTERT OPNIEUW IN HET LOOPCIRCUIT

De Riwal Hoogwerkers Halve Marathon in Dordrecht vindt plaats op zaterdag 9 maart 2024. Naast de halve marathon zijn er afstanden over 5 en 10 kilometer en de dag begint traditiegetrouw met jeugdlopen op de baan. Nieuw is dat de halve marathon weer deel uitmaakt van het loopcircuit in de regio: StardGRL.

Atletiekverenigingen en loopcomités in de regio Drechtsteden/Alblasserwaard hebben hun krachten opnieuw gebundeld tot één loopcircuit. Van de acht wedstrijden tellen de best gelopen zes wedstrijden mee.

Petra de Wit, voorzitter van het organisatieteam: “Veel lopers vinden het leuk om aan hardloopevenementen in de regio mee te doen. De competitie binnen het loopcircuit maakt dit nog leuker. Atletiekvereniging Fortius verwacht hiermee meer mensen enthousiast te maken voor Riwal Halve Marathon in Dordrecht. Uiteraard blijft ook eenmalige deelname buiten het loopcircuit mogelijk.”

Inschrijven en informatie

Wie zich eenmalig wil inschrijven voor één van de lopen van Riwal Hoogwerkers Halve Marathon, kan dat doen tot en met vrijdag 8 maart 2024. Inschrijven voor het loopcircuit moet al eerder, vóór 2 maart 2024, de eerste wedstrijd heeft reeds plaatsgevonden op 6 januari in Oud-Beijerland.

Riwal hecht waarde aan vitaliteit

Bastiaan Snick, Commercieel Manager Verhuur van Riwal Benelux, kijkt uit naar een fantastisch evenement waar ook dit jaar weer veel medewerkers van Riwal aan zullen deelnemen. “Bij Riwal hechten we veel waarde aan beweging en vitaliteit, en ons vitaliteitsprogramma ‘Fit, Trots & Betrokken’ heeft een centrale rol in onze organisatie. Een gezonde en tevreden medewerker is van onschatbare waarde, en daarom staat dit hoog op onze agenda.

In 2024 staan er weer tal van initiatieven op de planning, waaronder de Riwal Halve Marathon. We zijn trots dat we dit jaar opnieuw een goed doel ondersteunen met dit evenement. We hopen op een prachtige opbrengst voor de Stichting Reanimatie Drechtsteden.”

Steun voor Stichting Reanimatie Drechtsteden

Het organisatieteam heeft besloten om deze keer de Stichting Reanimatie Drechtsteden te steunen. De stichting zet zich belangeloos in om het aantal dodelijke slachtoffers van een hartstilstand terug te brengen. Dat doet zij door het organiseren van reanimatiecursussen voor professionals, leken, verenigingen, scholieren en bedrijven. Tevens zetten zij zich in voor de totstandkoming van zogenaamde 6-minutenzones.In een 6-minutenzone is het mogelijk om binnen 6 minuten de juiste hulp te bieden aan mensen die getroffen zijn door een hartstilstand.                        

Sportieve dag

De Riwal Hoogwerkers Halve Marathon vindt plaats onder verantwoordelijkheid van Fortius. Naast Riwal Hoogwerkers maken diverse andere sponsors het mogelijk om Dordrecht deze sportieve dag te bieden.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: