Riwal Hoogwekers halve marathon schittert opnieuw in het loopcircuit

Geplaatst op 27 februari 2024
Riwal Hoogwekers halve marathon schittert opnieuw in het loopcircuit

De Riwal Hoogwerkers Halve Marathon Dordrecht vindt plaats op zaterdag 9 maart 2024. Dit evenement is opgezet in samenwerking met Fortius en Energiek Dordt om zodoende nieuwe energie te creëren in de Drechtsteden en de Reanimatie Drechtsteden te steunen. Naast de halve marathon zijn er afstanden over 5 en 10 kilometer en de dag begint traditiegetrouw met jeugdlopen op de baan. Nieuw is dat de halve marathon weer deel uitmaakt van het loopcircuit in de regio: StardGRL.

Atletiekverenigingen en loopcomités in de regio Drechtsteden/Alblasserwaard hebben hun krachten opnieuw gebundeld tot één loopcircuit. Van de acht wedstrijden tellen de best gelopen zes wedstrijden mee.

Petra de Wit, voorzitter van het organisatieteam: “Veel lopers vinden het leuk om aan hardloopevenementen in de regio mee te doen. De competitie binnen het loopcircuit maakt dit nog leuker. Atletiekvereniging Fortius verwacht hiermee meer mensen enthousiast te maken voor Riwal Halve Marathon in Dordrecht. Uiteraard blijft ook eenmalige deelname buiten het loopcircuit mogelijk.”

Inschrijven en informatie

Wie zich eenmalig wil inschrijven voor één van de lopen van Riwal Hoogwerkers Halve Marathon, kan dat doen tot en met vrijdag 8 maart 2024. Inschrijven voor het loopcircuit moet al eerder, vóór 2 maart 2024, de eerste wedstrijd heeft reeds plaatsgevonden op 6 januari in Oud-Beijerland. Alle informatie is te vinden op www.riwalhalvemarathon.nl.

Riwal hecht waarde aan vitaliteit

Bastiaan Snick, Directeur van Riwal Benelux, kijkt uit naar een fantastisch evenement waar ook dit jaar weer veel medewerkers van Riwal aan deelnemen. “Bij Riwal hechten we veel waarde aan beweging en vitaliteit, uiteraard voor onze medewerkers en zeker ook voor alle inwoners van en rondom de Drechtsteden. Gezondheid is van onschatbare waarde, en daarom staat dit bij ons altijd hoog op de agenda.

Tot slot zijn we trots dat we dit jaar opnieuw een goed doel ondersteunen met dit evenement. We hopen op een prachtige opbrengst voor de Stichting Reanimatie Drechtsteden.”

Leon Vlemmings, Innovatie manager FC Dordrecht / Energiek Dordt: “Bewegen, sporten is goed voor lichaam en geest. Een doel stellen en een uitdaging aangaan van ruim 21 km hardlopen eveneens. Wij wensen de deelnemers veel loopplezier. Mooi dat Riwal dit ondersteunt vanuit sterke overtuigingen en zij hun naam verbinden aan een sportevent in onze stad en regio.”

Steun voor Stichting Reanimatie Drechtsteden

Het organisatieteam heeft besloten om deze keer de Stichting Reanimatie Drechtsteden te steunen. De stichting zet zich belangeloos in om het aantal dodelijke slachtoffers van een hartstilstand terug te brengen. Dat doet zij door het organiseren van reanimatiecursussen voor professionals, leken, verenigingen, scholieren en bedrijven. Tevens zetten zij zich in voor de totstandkoming van zogenaamde 6-minutenzones.In een 6-minutenzone is het mogelijk om binnen 6 minuten de juiste hulp te bieden aan mensen die getroffen zijn door een hartstilstand.                        

Sportieve dag

De Riwal Hoogwerkers Halve Marathon vindt plaats onder verantwoordelijkheid van Fortius. Naast Riwal Hoogwerkers maken diverse andere sponsors het mogelijk om Dordrecht deze sportieve dag te bieden.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: