Olli is een Rotterdammer

Geplaatst op 15 mei 2024
Olli is een Rotterdammer

Olli is trots op Rotterdam en houdt van alle Rotterdammers. Elke dag doet Olli zijn best om een steentje bij te dragen aan de stad en een glimlach te geven. Dagelijks komt Olli voorbij via facebook, Instagram en Twitter (@ollimania) met allerlei grappige, eye-catching cartoons. Alles van Knuffels, kinderboekjes tot en met Olli standbeeld worden gemaakt door Didi Bok en Hein Mevi.

Vanaf 2013 kent iedereen Olli en is hij wereldberoemd in Rotterdam. De doorbraak van Olli deze mooiste stad was op 28 januari 2013 waar Olli als grootste fan van Feyenoord voor het eerst te zien was in De Kuip in een commercial om Diergaarde Blijdorp te redden. Samen met Giovanni van Bronckhorst speelt Olli in het filmpje en hun liefde voor hun favoriete club zien. Sinds die dag is Olli niet meer weg te denken uit de stad. En behoort Olli tot de reclameklassiekers.

Didi en Hein die Olli bedachten en het filmpje maakten werden beloond met de Gouden Loeki. Na Olli’s avontuur met Giovanni volgde een ander Rotterdams avontuur. En wel in boekvorm.

Olli Boeken

Het eerste boek, Olli en het Poepkanon, was direct een hit en een bestseller. Bij de lancering in 2014 stond het rijen dik bij Boekhandel Donner voor Olli’s eerste avonturen boek. Inmiddels meer dan 23 boeken en zelfs een Gouden Boekje. In een spannende humorvolle vaart stuurt bestsellerauteur Didi Bok de lezer naar de wonderlijke wereld van Olli, waar alles mogelijk is. De verhalen hebben een eigen stijl qua tekst en illustraties, en door de dubbele verhaallijn blijven ze boeiend en geliefd bij alle leeftijden.

In de verhalen ervaart de lezer de wereld zoals Olli hem ziet. Het avontuur van Olli reikt verder dan boeken. Zo prijkt Olli alle jaren op alle digitale billboards van Bereik. In de stad en erbuiten.

Olli doet goed

Vanaf dat Olli in de wereld kwam, draagt hij bij aan een betere mooiere wereld. Deze gedachte is de missie hoe Hein en Didi. Zij zetten zich elke dag op verschillende manieren in voor deze missie. Buiten de talloze illustraties en avonturen, zetten ze zich in voor diverse goede doelen, projecten, organisaties en initiatieven. Dit liefdadigheidsinitiatief heet ‘Olli VoorGoed’. Hiermee maakt Olli een verschil in het leven van mensen in nood. De projecten variëren van educatie, gezondheidszorg, milieubehoud tot unieke eenmansprojecten.

Olli is dankbaar dat hij zich in kan zetten voor een betere samenleving. Afhankelijk van de goede doelen maken Hein en Didi Olli- producten op maat voor het deze doelen. Dit varieert van knuffels, boekjes tot en met standbeelden, meubilair, bedrijfskleding enz. Hein benadrukt een belangrijk Olli ingredient: ‘Met alles wat we maken en doen met Olli, maakt niet uit of het een product of event is, er is altijd humor, dat is essentieel. Immers een glimlach kost niks.

Geen woorden maar daden

Olli en Rotterdam gaan hand in hand. Om de goede doelen daden uit te voeren en nog meer kracht aan te geven zoekt Olli altijd naar bedrijven of partijen om een betekenisvolle impact te hebben. Olli verbindt niet alleen de mensen maar ook de bedrijven met de goede doelen. De Rotterdamse Knuffel Olifant is de mascotte voor vele goede initiatieven.

Zo is Olli met zijn 2,5 meter hoge standbeeld de grootste mascotte van Sophia Kinderziekenhuis Al ruim 10 jaar lang is Olli een grote trekpleister en komen mensen graag naar het ziekenhuis om Olli even dag te zeggen en een glimlach te halen. Olli is graag in het ziekenhuis en stelt de kleine patientjes gerust. Hij schittert op de lange wanden op de afdelingen en samen met Sophia organiseren Didi en Hein Ollimania festiviteiten voor de kleine helden en de families. En sinds Olli de dierentuin Blijdorp heeft gered heeft hij er een mooie ereplaats. Daarbij komt Olli graag in De Kuip om zijn support te geven.

Olli in de Doelen

Olli is inmiddels geland hij het Philharmonisch Orkest Rotterdam in de Doelen. In mei starten de Olli voorstellingen “Olli begint een orkest”.

De voorstelling blijft 5 jaar lang lopen zodat alle schoolkinderen Olli kunnen bewonderen op toneel en mee kunnen zingen met de vrolijke Olli liedjes. De voorstelling is gebaseerd op het Gouden Boekje van Olli dat speciaal is geschreven door Didi met prachtige levendige illustraties van Hein Mevi om muziek educatie te stimuleren in Rotterdam. Olli zet zich al een paar jaar in voor muziek activiteiten van jonge Rotterdammers.

Momenteel werken ze aan een TV serie van Olli, het is veelbelovend en zal veel eer doen aan Rotterdam.

Olli houdt van Rotterdam en alle Rotterdammers en is heel dankbaar elke dag weer rond te kunnen lopen in deze wereldstad. Olli voelt zich verwant aan de humor en vechtlust van de Rotterdammers.

Olli voelt zich verbonden met het Groen-Wit Groene hart en is trots als Dikste Rondste Rotterdammer onderdeel te zijn van de mooiste skyline van de wereld en een beetje bij te dragen aan de humor en de liefde die het Rotterdamse hart verbindt.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: