Nieuwe app maakt controleren en wijzigen van je inkomen eenvoudiger

Geplaatst op 18 maart 2024
Nieuwe app maakt controleren en wijzigen van je inkomen eenvoudiger

Vanaf vandaag kan iedereen die toeslagen ontvangt de gegevens voor al zijn toeslagen controleren met de nieuwe app Toeslagen. Ook maakt de app het makkelijker om wijzigingen door te geven als er iets verandert in je leven. Belangrijk, want hierdoor ontvang je de toeslag waar je recht op hebt. Niet te veel en niet te weinig.

De app Toeslagen is een uitbreiding van de app voor de kinderopvangtoeslag, een populaire app die al door ruim 377.000 toeslagontvangers- en partners wordt gebruikt. Met de nieuwe app Toeslagen kan iedereen die toeslagen ontvangt zijn gegevens controleren en wijzigen. Dus ook als je kindgebonden budget, huurtoeslag of zorgtoeslag ontvangt.

“Dienst Toeslagen wil het eenvoudiger maken voor mensen om hun gegevens te controleren en wijzigingen direct door te geven. Door te werken met actuele gegevens, krijgen mensen de toeslag waar ze recht op hebben. En daarmee proberen we terugvorderingen zoveel mogelijk te voorkomen”, zegt Coert Kleijwegt, algemeen directeur van Dienst Toeslagen. “Met de nieuwe app Toeslagen zetten we daarin een belangrijke stap. Vanaf vandaag kan iedereen die toeslagen ontvangt zijn gegevens makkelijk en veilig checken en aanpassen. Voor álle toeslagen.” 

Mogelijkheden van de app Toeslagen

Met de app zie je met welke gegevens jouw toeslagen nu berekend worden. Ook kan je veranderingen in je jaarinkomen of dat van je partner of medebewoners doorgeven. Natuurlijk zijn de mogelijkheden van de huidige app voor kinderopvangtoeslag ook verwerkt in de app Toeslagen. Zoals het doorgeven van veranderingen in opvanguren of opvangprijs. De meldingen van de app herinneren je aan het doorgeven van wijzigingen. Bijvoorbeeld om je inkomen te controleren en eventueel aan te passen na het ontvangen van je jaaropgaaf. Of als je toeslag aanvraagt, maar de opgegeven informatie niet overeenkomt met de informatie die Dienst Toeslagen heeft.

Later dit jaar breidt Dienst Toeslagen de mogelijkheden van de app verder uit. Zo wil Dienst Toeslagen de opvanggegevens die zij van kinderopvangorganisaties ontvangt in de app verwerken. Net als de mogelijkheid om een nieuw huurbedrag door te geven als dat wijzigt. 

App Toeslagen downloaden

De app Toeslagen downloaden? Dat doe je in de Apple App Store en Google Play Store.

Controleer of je recht hebt op toeslag

Ontvang je nog geen zorg- of huurtoeslag? Misschien heb je daar wel recht op. Sinds 1 januari 2024 kunnen namelijk meer mensen toeslag krijgen. Misschien geldt dat ook voor jou. Maak een proefberekening op toeslagen.nl/proefberekening om te zien of jij recht hebt op toeslag. En vraag het daarna meteen aan via Mijn Toeslagen. Via de app Toeslagen kan je vervolgens jouw gegevens eenvoudig controleren en wijzigen.

Voor meer ondersteuning staat Dienst Toeslagen klaar

Voor meer digitale ondersteuning of het aanpassen van situaties die niet zo vaak voorkomen, kun je nog steeds terecht op Mijn Toeslagen. Denk aan het aanvragen van toeslag of het wijzigen van een rekeningnummer. Op toeslagen.nl vind je meer informatie over de verschillende toeslagen. Staat je vraag er niet bij? Of heb je hulp nodig bij het doorgeven van een wijziging? Maak dan een afspraak bij een balie of toeslagenservicepunt. Kijk op toeslagen.nl/hulp welke hulp er bij jou in de buurt te vinden is. Je ook de BelastingTelefoon bellen op 0800 0543 (gratis) of stel je vraag via Instagram of Facebook.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: