Modelverse geëerd om inclusiviteit en diversiteit met Women4Cyber Entrepreneurship Award

Geplaatst op 25 maart 2024
Modelverse geëerd om inclusiviteit en diversiteit met Women4Cyber Entrepreneurship Award

Vandaag werd de Women4Cyber Entrepreneurship Award uitgereikt aan het Nederlandse cybersecurity bedrijf Modelverse. Women4Cyber heeft als doel de inclusie van vrouwen en de diversiteit op het gebied van cybersecurity te bevorderen. Bestuursleden Reshma Pandohi Mishre MSc en Lili Guo MSc namen met trots de award in ontvangst.

Het in Brussel gevestigde Women4Cyber is een initiatief van de ECSO (European Cyber Security Organisation).

Innovatief en impactvol

Women4Cyber was onder de indruk van de innovatieve oplossingen van Modelverse en de aanzienlijke impact op de markt. Modelverse levert een Cloud-oplossing voor het beheren van alle aspecten van cyberveiligheidsrisico’s en compliance.

De Modelverse oplossing is ontwikkeld vanuit de behoefte om cybersecurity op toegankelijke wijze naar het boardniveau te tillen. Eigenaarschap van cyber security in de board wordt steeds belangrijker vanwege de toenemende cyber-dreigingen en de steeds uitgebreidere wetgeving op dit gebied waaraan organisaties moeten voldoen.

Het is bekend dat innovatieve oplossingen eerder worden gecreëerd door teams met een grote diversiteit. De Women4Cyber Foundation benadrukt: “Het feit dat 50% van het bestuur van Modelverse vrouw is, onderstreept hun inzet voor divers leiderschap op het gebied van cybersecurity.”

“De helft van onze partners bestaat uit vrouwen en deze award is een prachtige erkenning voor ons streven naar divers en inclusief leiderschap in onze branche”, aldus Reshma Pandohi Mishre. Lili Guo vult aan: “Onze branche heeft een gebrekkige genderdiversiteit en met deze award voelen we ons gesteund in ons streven om te laten zien dat het als bedrijf niet alleen bij goede voornemens hoeft te blijven”.

Erkenning van vrouwelijk leiderschap in de cybersecurity

De Women4Cyber Entrepreneurship Awards werden op 21 maart 2024 tijdens de ECSO and Women4Cyber Awards Finals Ceremony uitgereikt in Bochum, Duitsland. De Women4Cyber Entrepreneurship Award werd in 2022 door de Women4Cyber Foundation in het leven geroepen om vrouwelijk leiderschap op het gebied van cybersecurity te erkennen.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: