Royal IHC tekent 16 juni een strategisch belangrijk contract met NAVAL GROUP voor de bouw van modules voor de nieuwe Orka-klasse onderzeeboten van de Koninklijke Marine. Met steun van Defensie en betrokkenheid van tien Nederlandse bedrijven en kennispartners zoals TNO en MARIN, is dit een mijlpaal voor de maritieme maakindustrie én onze strategische autonomie. Een krachtig signaal van vertrouwen in Nederlandse technologische kracht.
Royal IHC heeft 16 juni een belangrijke stap gezet voor de Nederlandse maritieme sector met de ondertekening van een contract met NAVAL GROUP voor de bouw van modules en staalconstructies voor de nieuwe Orka-klasse onderzeeboten van de Koninklijke Marine.
Deze mijlpaal is van groot strategisch belang – niet alleen voor IHC, maar voor de gehele Nederlandse maritieme maakindustrie. De ondertekening vond plaats in aanwezigheid van Staatssecretaris van Defensie Gijs Tuinman, die het belang van deze opdracht voor zowel de nationale defensiecapaciteit als de strategische autonomie van Nederland onderstreepte.
De opdracht maakt deel uit van de Industriële Samenwerkingsovereenkomst (ICA) rondom de bouw van vier nieuwe onderzeeboten. Hierbij zijn tien Nederlandse bedrijven direct betrokken:
RH Marine, Bolidt, Van Halteren Technologies, Optics11, Solico, Combimac, Hatenboer-Water, Heinen & Hopman, Verebus en uiteraard Royal IHC.
Ook kennisinstituten TNO en MARIN spelen een belangrijke rol als partners in dit project, waarmee de technologische basis van de Nederlandse defensie-industrie verder wordt versterkt.
De bouw van de onderzeeboten is essentieel voor het waarborgen van de nationale veiligheid, het behoud van hoogwaardige technologische kennis en de strategische autonomie van Nederland.
Fotobron: NMT-IRO