Jeanine Tijhaar vertrekt als CFO van Eneco in augustus 2024

Geplaatst op 24 mei 2024
Jeanine Tijhaar vertrekt als CFO van Eneco in augustus 2024

De Raad van Commissarissen van N.V. Eneco en Chief Financial Officer (CFO) Jeanine Tijhaar maken hierbij gezamenlijk bekend dat Jeanine heeft besloten Eneco per augustus 2024 te verlaten. Het selectieproces voor een nieuwe CFO is in gang gezet door de Raad van Commissarissen.

Na 7 jaar bij het bedrijf te hebben gewerkt, sinds februari 2021 in de rol van CFO, heeft Jeanine de ambitie om een volgende stap in haar carrière te zetten buiten Eneco. De Raad van Commissarissen respecteert het besluit van Jeanine om terug te treden en betreurt haar vertrek. De Raad van Commissarissen spreekt grote waardering uit voor de belangrijke rol die Jeanine heeft gespeeld bij de voortgang van het One Planet Plan van Eneco, in combinatie met de groei van de financiële resultaten. Haar inclusieve leiderschap zal gemist worden.

Het vertrek van Jeanine zal op een natuurlijk moment plaatsvinden. In juli wordt de afronding van de jaarrekening verwacht en dit markeert tevens het einde van een financiële cyclus van 4 jaar sinds de overname van Eneco door Mitsubishi Corporation en Chubu Electric.

Jeanine Tijhaar: “Het was een moeilijke beslissing om afscheid te nemen van de mensen van Eneco en haar mooie missie. Eneco is nu een ander bedrijf met een CO2-uitstoot die sinds 2019 bijna is gehalveerd in combinatie met financiële resultaten die sterk zijn verbeterd. Ik ben trots op de veerkracht van mijn team; hoe ze de energiecrisis hebben gemanaged en tegelijkertijd een belangrijke veranderingsagenda hebben gerealiseerd. Eneco is als digitale geïntegreerde energiespeler nu zeer goed voorbereid op de toekomst. Ik heb met veel plezier met het hele team van Eneco samengewerkt en ben dankbaar voor de tijd die we samen hebben doorgebracht”.

Jeanine Tijhaar (1972) is per 1 februari 2021 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van NV Eneco in de functie van Chief Financial Officer. Daarvoor was ze CFO van Nederland en Director Finance & Risk binnen Eneco. Ze speelde een sleutelrol bij de verkoop van het bedrijf aan Mitsubishi Corporation en Chubu Electric.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: