Infinity Recycling’s Circular Plastics Fund bereikt 5e closing op 135 miljoen euro

Geplaatst op 23 januari 2024
Infinity Recycling's Circular Plastics Fund bereikt 5e closing op 135 miljoen euro

Infinity Recycling (“IRC”), een groeikapitaalplatform dat investeert in oplossingen voor de circulaire economie, kondigt met genoegen de vijfde afsluiting aan van haar Circular Plastics Fund I SCSp (“CPF”) in december 2023. Met de toetreding van drie nieuwe institutionele Limited Partners heeft het fonds EUR 135 miljoen aan toegezegd kapitaal bereikt van een breed scala aan institutionele investeerders uit Europa en daarbuiten.

Het CPF, met een initiële doelgrootte van €150 miljoen en ondersteund door een breed scala aan internationale investeerders, is een ‘donkergroen’ impactfonds volgens artikel 9 van de EU Sustainable Finance Disclosure Regulation. De investeringen van het fonds zijn gericht op het versnellen van de overgang naar een circulaire economie van kunststoffen door het opschalen van geavanceerde recyclingtechnologiebedrijven met sterke groeivooruitzichten die kunststofafvalstromen omzetten in primaire grondstoffen voor de productie van nieuwe kunststoffen. De bijdrage van de investeerders in het fonds zal de commercialisering van de geavanceerde recyclingmarkt versnellen, een rol spelen in het mogelijk maken van een circulaire economie voor kunststoffen en bijdragen aan het koolstofvrij maken van de hele industrie.

Tot de nieuwe LP’s behoort Investeringsfonds Groningen (“IFG”)

“Voor IFG ligt de investering voor de hand”, zegt fondsmanager Jan Timmer. “In Noord-Nederland willen we van fossiel naar circulair en duurzaam en zijn we altijd op zoek naar de beste manier om dat doel te bereiken. Het opzetten van een groene chemiefabriek is extreem kapitaalintensief, dus het is logisch dat we kijken naar fondsen zoals CPF. Vooral omdat het niet alleen kapitaal verschaft, maar ook expertise en advies waar de ondernemers in Groningen van kunnen profiteren.”

Sinds de lancering van het fonds in februari 2022 heeft het team momentum gewonnen en belangrijke stappen gezet door te investeren in vijf portfoliobedrijven, met drie vervolginvesteringen en een AUM van meer dan EUR 40 miljoen. IRC’s vermogen om veelbelovende technologieën te ondersteunen met zowel het kapitaal als de operationele expertise die nodig is voor waardecreatie op de lange termijn, helpt om private equity rendementen en bewezen impact te leveren. Het sterke samenwerkingskarakter van de investeringsstrategie betekent dat IRC zichzelf heeft gepositioneerd als een betrouwbare en cruciale partner in de overgang naar een circulaire economie van kunststoffen.

“De grote belangstelling van institutionele beleggers, die graag een impact willen hebben op het milieu, is een duidelijke bevestiging van onze missie: het katalyseren van de wereldwijde overgang naar een circulaire economie van kunststoffen. We zijn dankbaar voor de steun van nieuwe commanditaire partners zoals IFG, die de gedifferentieerde investeringsfocus van Infinity Recycling hebben erkend”, aldus Jeroen Kelder, Managing Partner van Infinity Recycling.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: