Fletcher Hotels neemt luxe 5-sterren hotel De Slaak over

Geplaatst op 26 februari 2024
Fletcher Hotels neemt luxe 5-sterren hotel de Slaak over

Fletcher Hotels, heeft afgelopen week overeenstemming bereikt over de overname van het zeer luxe 5-sterren Hotel The Slaak in Rotterdam. Nadat bekend is geworden dat het hotel afgelopen week failliet is gegaan, is er zeer snel overeenstemming bereikt tussen de curator, de pandeigenaar en Fletcher Hotels.

Het luxe 74 hotelkamer tellende Boutique Hotel The Slaak is gevestigd in een Rijksmonument. Het hotel dat in 2019 haar deuren opende in het Slaakhuys aan de Slaak, staat bekend om de rijke historie en is één van de meest luxueuze 5-sterrenhotels die de stad kent. Het hotel behoort daarmee tot het absolute topsegment van de hotelmarkt in Rotterdam. De deuren van het hotel blijven geopend, vanaf a.s. maandag 19 februari zal het verdergaan onder de naam Fletcher Boutique Hotel Slaak-Rotterdam. Fletcher Hotels is, met ruim 25 jaar ervaring in gastvrijheid, vastbesloten om de vertrouwde kwaliteit in het hotel voort te zetten.

Hotel blijft open

Ondanks het uitgesproken faillissement blijven de deuren van het hotel open. “Wij zijn zeer trots op deze overname. Dit boutique hotel behoort in Rotterdam tot de meest luxe 5-sterren hotels en is daarmee een geweldige toevoeging aan onze hotelportefeuille en een mooie aanvulling op de twee hotels die Fletcher Hotels heeft direct naast Rotterdam The Hague Airport. Vooral voor ons luxe segment en ons City hotel segment is Hotel The Slaak een fantastisch product. Als Rotterdammer vind ik Rotterdam natuurlijk de mooiste stad van Nederland, en om dan daar één van de mooiste hotels te bezitten maakt mij extra trots op deze overname” aldus Rob Hermans – CEO van Fletcher Hotels. Alle medewerkers krijgen de mogelijkheid om bij Fletcher Hotels in dienst te treden. Bovendien hebben medewerkers bij Fletcher ook de gelegenheid om in andere hotels te werken, zoals bijvoorbeeld in de hotels aan Rotterdam Airport.

Sfeervol en centraal

Zonder enige twijfel is de sfeer van Hotel The Slaak Rotterdam bijzonder met haar moderne ontwerp en warme uitstraling. Het hotel in het centrum van Rotterdam beschikt over 74 comfortabele hotelkamers, waaronder prachtige luxe suites. Ook bevindt zich in het hotel Restaurant & Bar Didot34, een sfeervolle upper bar, beschikt het over een fitness studio met high tech fitnessapparatuur en 2 multifunctionele meeting rooms. Het hotel is uitermate geschikt voor een citytrip of (meerdaagse) zakelijke bijeenkomsten en ligt zeer centraal in de geliefde wijk Kralingen. Het is goed bereikbaar per auto of het openbaar vervoer en op loopafstand van de stad. De omgeving heeft elke gast veel te bieden, van een bezoek aan de Euromast, Rotterdamse Markthal, Erasmusbrug, Museum Boijmans Van Beuningen, kubuswoningen tot aan een dagje winkelen in de wereldberoemde Koopgoot. “Er is voor een ieder wat wils, dat is precies wat wij onze gasten graag aanbieden en waardoor dit hotel perfect past in het portfolio van Fletcher Hotels.”

De naam van het hotel wordt vanaf de overname op 19 februari Fletcher Boutique Hotel Slaak-Rotterdam. Het restaurant behoudt haar naam en zal de menukaart gaan draaien met het populaire ‘shared dining’ concept van Fletcher op basis van puur, eerlijk en vers eten in luxe. Een fantastische plek om te ontbijten, lunchen, dineren of borrelen.

Status Rijksmonument

Naast de veelzijdige omgeving is er meer wat dit hotel zeer bijzonder maakt, op de plek van dit hotel is namelijk veel geschiedenis geschreven. Het verhaal gaat ruim 100 jaar terug, waar een uitgever de krant ‘Voorwaarts’ en later ‘Het Vrije Volk’ uit de pers liet rollen. Het huidige pand is in de jaren 50 ontworpen door architect Jo Vegter, voor de drukkerij, (redactie)kantoren, een boekenwinkel en zelfs een reisbureau. Later is het pand ingezet voor andere doeleinden als; deelgemeente kantoor en expositieruimte, waarna het pand in 2019 volledig verbouwd is tot het huidige luxe hotel. In 2010 kreeg dit historische pand, onderdeel van de wederopbouw geschiedenis van Rotterdam, de status nationaal Rijksmonument.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: