Fit aan Boord: gezondheidsinitiatief voor maritieme werknemers

Geplaatst op 29 april 2024
Fit aan Boord: gezondheidsinitiatief voor maritieme werknemers

In de maritieme sector, waar binnenvaartschippers vaak lange uren maken, heeft het initiatief Fit aan Boord een nieuwe golf van gezondheidsbewustzijn teweeggebracht. Dit programma is opgericht door Madelon van de Wijgaart en Pascal Bruinen, en ze streven ernaar om het welzijn van personeel werkzaam in de maritieme sector te verbeteren.

“Het is algemeen bekend dat een zittend beroep en een gebrek aan fysieke activiteit de gezondheid niet bevorderen”, vertellen Van de Wijgaart en Bruinen. “Fit aan Boord pakt deze uitdaging aan met een innovatieve all-in-app, die gebruikers een gepersonaliseerd fitnessschema biedt, afgestemd op hun persoonlijke doelen en niveau. Maar Fit aan Boord is meer dan een reeks workouts. Het programma omvat ook een voedingsgedeelte, waar gebruikers hun voedingsinname kunnen bijhouden en toegang hebben tot talrijke maaltijdinspiraties. Een ervaren voedingsdeskundige voorziet de gebruikers wekelijks van tips die specifiek zijn afgestemd op het leven aan boord.”

“Een uniek aspect van Fit aan Boord is de nadruk op gemeenschapsgevoel; zo is er een eigen Fit aan Boord-community. Hierin kunnen leden elkaar motiveren en inspireren. Het delen van ervaringen en successen creëert een ondersteunende omgeving die deelnemers helpt gemotiveerd te blijven.”

Nieuwe standaard

De impact van Fit aan Boord reikt verder dan individuele gezondheidsvoordelen, vinden de oprichters. “Door de fysieke en mentale gezondheid van maritieme werknemers te verbeteren, dragen we bij aan een verhoogde productiviteit, vermindering van ziekteverzuim en algehele verbetering van de werkomgeving. Hiermee wordt een nieuwe standaard gezet voor gezondheid en welzijn binnen de maritieme sector, een initiatief dat de levens van velen aan boord positief beïnvloedt.”

Samenwerken

“Werknemers kunnen zich individueel bij ons aanmelden, maar wij streven ernaar om juist met de rederijen samen te werken. Op deze manier draagt de werkgever ook bij aan het welzijn van zijn werknemers en stimuleert dit de samenhorigheid binnen een vloot. Zo is de motivatie om het samen met elkaar te doen nog groter”, besluiten Van de Wijgaart en Bruinen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: