Ferro Offices voor nieuwe generatie maakbedrijven 

Geplaatst op 18 april 2024
Ferro Offices voor nieuwe generatie maakbedrijven 

Wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) van gemeente Rotterdam doopte dinsdag 9 april met een drone het vroegere Ferro kantoor naast de iconische gashouder en wenste het een behouden her-nieuwbouw. Dit deed de wethouder samen met Boudewijn Siemons CEO & COO a.i. van het Havenbedrijf, Edwin Blom Directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Heyma en architect Maarten van Bremen van GROUP A. Havenbedrijf Rotterdam transformeert Ferro Offices naar een duurzaam kantoorverzamelgebouw voor een nieuwe generatie (maritieme) maakbedrijven.

Galileipark in M4H

Het Galileipark in M4H, samen met RDM Rotterdam, vormt het Rotterdam Makers District. Hier zullen maritieme maakbedrijven werken aan energietransitie, circulariteit en nieuwe mobiliteit, in samenwerking met onderwijs- en kennisinstellingen en het Havenbedrijf Rotterdam. In het Galileipark ontwikkelt Havenbedrijf Rotterdam de ideale omgeving voor bedrijven die op zoek zijn naar een open innovatiemilieu dichtbij onderwijs- en kennisinstellingen en goede (haven)faciliteiten. Voor Boudewijn Siemons is dit nieuwe stadshavencluster het voorbeeld voor een schone wereldhavenstad. “Er zijn maar weinig plekken waar bedrijven kunnen experimenteren met nieuwe producten en processen. We moeten bouwen aan nieuwe technologieën. Daar hebben we mensen voor nodig, die hier kunnen werken én wonen. Stad en haven hebben elkaar keihard nodig!”

Wonen en werken

Ferro Offices wordt een verzamelgebouw voor deze maakbedrijven, waar wonen en werken samenkomen. In de nabije Merwehaven wordt een nieuwe stadswijk met 2000 woningen gebouwd, waarvan meer dan de helft betaalbaar zal zijn.

Duurzaam bouwen

Ferro Offices, ontworpen door architectenbureau GROUP A, wordt duurzaam gebouwd met hergebruik van het bestaande casco, wat resulteert in een geschatte 75% lagere CO2-uitstoot dan volledige nieuwbouw. Het gebouw zal gasloos zijn en een ‘all electric’ bouwplaats hebben. De biobased gevel, pv-panelen op het dak en het energielabel A++++ doen recht aan de duurzaamheidsambities van de vastgoedontwikkelingen in het hele gebied.

Wethouder Chantal Zeegers vindt M4H een mooie showcase: “Fantastisch dat er CO2-besparend wordt gebouwd. Mensen steken hier hun nek uit als het gaat om duurzaam bouwen.”

Rotterdam Makers District

M4H en RDM Rotterdam vormen samen het Rotterdam Makers District, waar wonen, werken en leren samenkomen. Dit gebied is gericht op vernieuwing, samenwerking en collectiviteit, met RDM als kraamkamer voor innovatie en het Galileipark als locatie voor groeiende bedrijven en scale-ups.

Huren in Ferro Offices

Na transformatie naar een modern verzamelgebouw, worden er circa 7.400 m² kantoorruimte en circa 700 m² bedrijfsruimte aangeboden. Deelverhuur is mogelijk vanaf 350 m² en is beschikbaar vanaf het 2e kwartaal van 2025. Meer informatie kunt u opvragen bij de verhurende makelaars, BRiQ real estate (briq.nl) en CBRE (cbre.nl).

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: