Erasmusspeld voor Jos van Veen

Geplaatst op 28 juni 2024
Erasmusspeld voor Jos van Veen

Op maandag 24 juni ontving hij de Erasmusspeld vanwege zijn grote bijdrage aan de sociale cohesie in de wijk De Esch. Wethouder Faouzi Achbar (Welzijn, Samenleven, Sport en Digitale Inclusie) reikte de onderscheiding uit. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Van Veen (1957) zet zich ruim 20 jaar in voor ‘zijn’ Esch. Tot 2005 behartigde hij de wijkbelangen als bestuurder bij platform Schoon, Heel en Veilig. Ook organiseerde hij allerlei wijkactiviteiten, zoals wijkmarkten, de Sinterklaasintocht en de 4 mei-herdenking.

Goede buur

Momenteel is hij penningmeester van een Vereniging van Eigenaren, vrijwilliger bij Opzoomeracties en beheerder van de wijkweggeefkast. Ook kookt Van Veen wekelijks buurtmaaltijden en verricht hij hand- en spandiensten voor de oudere wijkbewoners. Is er iets aan de hand, dan schakelt hij de juiste hulp in. Vanwege zijn brede sociale wijknetwerk fungeert hij regelmatig als vraagbaak voor politie, gemeente en andere instanties.

Tot slot is Van Veen de vrijwilligerscoördinator bij Huis van de Wijk en beheerder van het Pompgebouw waarbij hij optreedt als gastheer voor de diverse organisaties die de ruimte gebruiken. Ook is hij wijkraadslid van Kralingen-Crooswijk.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: