De Rotterdam Boatshow

Geplaatst op 13 maart 2024
De Rotterdam Boatshow

Gelegen midden in het centrum van Rotterdam, in het zogeheten Boerengat, ligt Jachthaven de Rotterdamsche Admiraliteit, waar 29 maart tot en met 1 april de derde editie van de Rotterdam Boatshow weer zal plaatsvinden na twee succesvolle edities. De Rotterdam Boatshow belichaamt de essentie van luxe op het water. Met een scherp oog voor verfijning en exclusiviteit biedt dit evenement een unieke gelegenheid om de meest prestigieuze jachten, tenders en maritieme hoogstandjes te ontdekken. De Rotterdam Boatshow opent een wereld van elegantie en weelde, waar de pracht van de zee en het vakmanschap van luxe samenkomen.

Jachthaven de Rotterdamsche Admiraliteit heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot haar oorsprong in het hart van Rotterdam. Ooit begonnen als een bescheiden aanlegplaats voor schepen in de 17e eeuw, heeft deze haven in de loop der tijd verschillende transformaties ondergaan. In 2014 ontwikkelde eigenaar André Eleveld deze plek tot een toonaangevende bestemming voor liefhebbers van watersport, met state-of-the-art voorzieningen en een ongeëvenaarde gastvrijheid. Met wel 100 permanente ligplaatsen en 25 plekken voor passanten, is deze haven snel uitgegroeid tot een luxe jachthaven in het bruisende centrum van Rotterdam. Deze geliefde jachthaven is daarom perfect geschikt voor een chic en exclusief evenement dat is gericht op jachten en tenders.

Samen met Andre Wijbenga heeft André Eleveld de organisatie van dit unieke evenement op zich genomen en na heel succesvolle eerste- en tweede edities in 2022 en 2023, zijn de voorbereidingen voor de derde editie van de Rotterdam Boatshow in volle gang.

De meest luxe jachten & tenders

Met trots presenteert de Rotterdam Boatshow een weelde aan luxe jachten en tenders van (inter)nationale makelij die de grenzen van elegantie en prestaties verleggen. Tijdens dit luxe evenement kunnen gasten aan boord stappen bij de meest glanzende jachten en tenders, ontworpen met oog voor detail en uitgerust met de nieuwste technologische snufjes.

Tijdens de eerste twee edities van de Rotterdam Boatshow konden gasten diverse grote merken ontdekken, waaronder Zeelander, Vanquish, Mulder, Princess en Sunseeker. Deze vooraanstaande merken brachten een mix van stijl, prestatie en luxe naar het evenement. De strakke lijnen en het elegante ontwerp van Zeelander-jachten trokken bewonderende blikken van bezoekers, terwijl Vanquish indruk maakte met zijn innovatieve technologie en snelheid. Het traditionele vakmanschap van Mulder Shipyard in combinatie met de nieuwste technologie was natuurlijk ook weer een ware belevenis en de Sunseeker, een icoon in de wereld van luxe jachten, verleidde de bezoekers met zijn weelderige interieurs en verfijnde afwerkingen. Samen vormden deze merken een showcase van het hoogwaardige vakmanschap en de innovatie die de maritieme industrie te bieden heeft.

Ook dit jaar verwachten wij dat deze prominente namen weer zullen aanmeren bij de derde editie van de Rotterdam Boatshow. Deze geliefde bootshow belooft zeker opnieuw een onvergetelijk evenement te worden, waar zowel fervente watersportliefhebbers als nieuwsgierige bezoekers zich kunnen onderdompelen in de wereld van luxe jachten en maritieme innovatie.

Van luxe prestige goederen tot culinaire hoogstandjes

Bij de Rotterdam Boatshow draait alles om luxe en verfijning, en dat geldt ook voor de prestigieuze goederen die er te vinden zijn. Deze exclusieve bootshow biedt een unieke gelegenheid om diverse hoogwaardige producten te ontdekken, van luxe horloges en haute couture tot exclusieve bolides: alle tentoongestelde goederen stralen een aura van prestige en exclusiviteit uit. Dit maakt de Rotterdam Boatshow een ware schatkamer van luxe.

Naast het bewonderen van luxe boten en prestige goederen, worden gasten verwend met culinaire verrassingen om de zintuigen te prikkelen en de ervaring compleet te maken. Dit jaar zullen de VIP-gasten bediend worden door de exclusieve cateraar ‘Van Der Loo’ met heerlijke onebites en een overvloed aan bubbels.

De reguliere gasten worden ook zeker niet in de steek gelaten. Aan de kade zal er een heerlijke foodcorner plaatsvinden met de diverse foodtrucks van cateraar ‘Schell on Tour’. Van een smakelijk patatje tot broodjes met boneless ribs – vers van de BBQ smoker -: in de foodcorner van de Rotterdam Boatshow zullen gasten zeker verwend worden!

Een evenement waar het zakelijke en het aangename samengaan

Naast alle maritieme pracht, culinaire hoogstandjes en de meest luxe producten, biedt de Rotterdam Boatshow ook een vol programma aan entertainment aan dat de sfeer van luxe en exclusiviteit versterkt.

Van start tot eind zullen er diverse artiesten aanwezig zijn op het hoofdpodium, op de beursvloer en in de stands. Van Tinus Bosselaar en John-Paul Chacon tot DJ Geofferson: gasten kunnen genieten van muziek van wereldklasse terwijl ze langs de glinsterende jachten en tenders wandelen, wat de ervaring nog levendiger maakt! 

Gelijkgestemd gemeenschap

Of gasten nu gepassioneerde jachteigenaren zijn, liefhebbers zijn van luxe, of een professional zijn in de maritieme industrie; bij de Rotterdam Boatshow gaat het niet alleen om het bewonderen van prachtige boten, maar ook om het creëren van blijvende relaties met mensen die dezelfde passie delen voor de zee, luxe en alles wat daarmee samenhangt. Het is een plek waar ideeën worden uitgewisseld, ervaringen worden gedeeld en nieuwe mogelijkheden worden ontdekt, allemaal tegen de prachtige achtergrond van luxe jachten en het kabbelende water van de Maas.

Exposanten

De Rotterdam Boatshow verwelkomt internationale exposanten als deelnemer aan dit prestigieuze maritieme evenement. De exposanten variëren van gerenommeerde jachtbouwers en scheepsontwerpers tot leveranciers van high-end maritieme accessoires en technologieën. Met een focus op luxe, innovatie en vakmanschap, biedt de bootshow een uniek platform voor bedrijven om hun nieuwste producten en diensten te presenteren aan een geïnteresseerd publiek. Elk jaar brengt de Rotterdam Boatshow een divers publiek van mensen met oog en waardering voor prestige-goederen, wat resulteert in een bruisende en dynamische beursvloer. Dit maakt de Rotterdam Boatshow echt een must-attend evenement voor iedereen die betrokken is bij de maritieme industrie.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: