Bond van Post Personeel (BVPP) pleit voor perspectief postpersoneel

Geplaatst op 1 maart 2024
Bond van Post Personeel (BVPP) pleit voor perspectief postpersoneel

PostNL heeft vandaag aangegeven dat zij wenst te stoppen met de standaard 24-uursdienstverlening. PostNL wenst de post per heden binnen 2 dagen, en op termijn binnen 3 dagen, te bezorgen. Om dit te realiseren, zal de Postwet door de politiek moeten worden aangepast.

De BVPP (de grootste vakbond onder postbezorgers) begrijpt dat er ‘iets’ in het huidig bezorgingsmodel moet veranderen. Immers: de hoeveelheid brievenbuspost neemt ieder jaar verder af. Het uitgangspunt voor de BVPP is behoud van werkgelegenheid voor het huidige personeel waarbij de BVPP belang hecht aan werkplezier, perspectief en waardering. Dit natuurlijk gepaard met fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden. De komende periode wil de BVPP snel in gesprek met PostNL over hoe PostNL haar plannen gaat vormgeven.

Joost Bol, bestuurder van de BVPP: “Onze leden kijken met zorg naar de toekomst, werken hard en doen op dit moment heel erg hard hun best om de post bezorgd te krijgen. Daarom hebben onze leden dringend behoefte aan perspectief op duurzame banen, dit moet mogelijk gemaakt worden door snel de juiste randvoorwaarden te scheppen”.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: