Bezoek de 17e editie van de Dag van de Bouw op zaterdag 8 juni

Geplaatst op 19 april 2024
Bezoek de 17e editie van de Dag van de Bouw

Heb je je wel eens afgevraagd hoe een dijk wordt versterkt of hoe je een brug bouwt? Of ben je nieuwsgierig naar hoe een ziekenhuis wordt uitgebreid en een woonwijk wordt opgetrokken? Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 8 juni aanstaande opent een groot aantal leden van Bouwend Nederland voor de zeventiende keer hun bouwplaats voor het publiek. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken op plekken die doorgaans niet voor het publiek toegankelijk zijn.

Laat je informeren over innovatieve bouwtechnieken, materialen en apparatuur. Verken de bouwplaats tijdens een exclusieve rondleiding of met een 3D-visualisatie. En laat je voorlichten door de werknemers van een project, die met trots vertellen over wat ze bouwen. Op de Dag van de Bouw krijg je een uniek inkijkje in de ontwikkeling van bouwprojecten, kun je vragen stellen én ontdek je de mogelijkheden voor een carrière in de bouw. Op diverse bouwplaatsen is er ook voor de jongste bezoekers genoeg te beleven, van graafmachines om op te klimmen tot betonmolens die ze kunnen bedienen.

Verscheidenheid

“Dit jaar organiseren we alweer voor de zeventiende keer de Dag van de Bouw”, zegt Sandra Roijers, projectleider van de Dag van de Bouw bij Bouwend Nederland. “Het is de dag bij uitstek waarop de veelzijdigheid van de bouw- en infrasector goed zichtbaar wordt en je met eigen ogen kunt zien hoe er wordt gewerkt aan de mobiliteit en leefbaarheid. Een groot aantal projecten heeft zich al aangemeld en dit aantal zal in aanloop naar 8 juni alleen maar groeien. Bezoek daarom regelmatig dagvandebouw.nl voor een actueel overzicht van de deelnemende projecten.”

Zuid-Holland 

Het Binnenhof is al eeuwenlang het centrum van de Nederlandse politiek en één van de bekendste bezienswaardigheden van Den Haag. De renovatie van het Binnenhof zorgt voor het behoud van 800 jaar cultureel erfgoed. Na de renovatie kunnen de gebruikers van het Binnenhof weer op een verantwoorde, duurzame en moderne manier werken.  

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: