Beleef ONS Zoetermeer

Geplaatst op 5 maart 2024
Beleef ONS Zoetermeer

Op maandag 26 februari openden wethouders Jan Iedema en Ronald Weerwag de Pop-Up Expo ONS Zoetermeer – Toen, nu en straks. De tijdelijke tentoonstelling toont een stad die nooit stilstaat. Van een dorpsgemeenschap van 10.000 inwoners toen tot een samenleving van 128.000 inwoners nu. Je ziet er hoe Zoetermeer zich in de tijd heeft ontwikkeld en blijft ontwikkelen zodat Zoetermeer nu en straks een stad blijft waar het fijn wonen, recreëren, werken en ondernemen is. De Pop-Up Expo dé plek om deze ontwikkeling te beleven én om erover mee te denken. De expo is te bezoeken in het voormalige pand van Happy Italy aan het Stadhuisplein 21 in Zoetermeer. Vanaf 28 februari 2024 kun je er op woensdag, vrijdag en zaterdag van 12:00 tot 17:00 uur binnenwandelen.

Samen praten over het Zoetermeer van straks

Aanleiding voor de Pop-Up Expo is het vervolg op de Visie Zoetermeer 2040. De komende maanden maken we de visie concreter met de Ruimtelijke Strategie en beleidsprogramma’s zoals Woningbouw als aanjager. Dat doen we samen met inwoners en ondernemers! Hoe gaan we er met elkaar voor zorgen dat Zoetermeer ook in 2040 een plek blijft waar het in de toekomst fijn is om te wonen, recreëren, werken en ondernemen? De expo moedigt  inwoners aan om met de gemeente Zoetermeer in gesprek te gaan, ieders stem te horen, ideeën te delen en actief deel te nemen aan het vormgeven van de toekomst van Zoetermeer. Dit kan onder andere door deel te nemen aan het stadsgesprek en de stadspeiling. Spontaan binnenlopen bij de Pop-Up Expo is uiteraard ook een mogelijkheid. Dit kan tijdens de openingsdagen op woensdag, vrijdag en zaterdag. Toegang tot de expo is gratis. Het volledige programma leest u op Ruimtelijk Strategie Zoetermeer.

Wethouder Jan Iedema: ‘We geloven sterk in de kracht van de samenleving bij het plannen en ontwerpen van Zoetermeer. De expo ONS Zoetermeer is een kans voor inwoners om samen te komen, ideeën uit te wisselen en gezamenlijke oplossingen te vinden voor de uitdagingen waar we als stad voor staan.” Wethouder Ronald Weerwag sluit zich daarbij aan. “Samen bouwen we aan ONS Zoetermeer. Een stad voor en door Zoetermeerders, waar we met elkaar onze toekomst bepalen.”

Zoetermeer 2040

Zoetermeer, een stad die nooit stilstaat. Een plek waar het nu én in de toekomst fijn is om te wonen, recreëren, werken en ondernemen. De ontwikkelingen nu, hebben invloed op onze stad straks. Een stad waar iedereen zich welkom voelt en blijft voelen. Meer informatie hierover leest u op Zoetermeer 2040.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: