Avallen en Koninklijke De Kuyper bundelen krachten voor distributie in Nederland

Geplaatst op 26 april 2024
Avallen en Koninklijke De Kuyper bundelen krachten voor distributie in Nederland

Het meermaals bekroonde Avallen Calvados, bekend om zijn toonaangevende duurzaamheidsbenadering, slaat de handen ineen met De Kuyper als distributeur om zijn moderne kijk op Calvados naar Nederland te brengen. Avallen, mede-opgericht door Stephanie Jordan en Tim Etherington-Judge, is een pionier in de drankindustrie en promoot klimaatpositiviteit, behoud van biodiversiteit, B Corp-certificering en het redden van bijen.

Met De Kuyper als distributiepartner, zal de groene missie van Avallen door heel Nederland weerklinken. Samen zullen ze de beste calvados aan Nederlandse markt presenteren: een traditionele appelbrandewijn uit Normandië. Perfect voor liefhebbers van fruitige cocktails. Het merk, opgericht in 2019, is een innovator in de drankensector, omdat het nieuwe normen stelt voor milieubewustzijn en gebruik maakt van regeneratieve en weinig afvalproductiemethoden. 

De samenwerking tussen Avallen en De Kuyper wordt gevierd met de heropleving van de iconische Appletini-cocktail, die zijn wortels heeft in De Kuyper’s eigen Apple Sour-likeur. Deze moderne twist op de klassieke cocktail vervangt vodka door calvados, wat zorgt voor extra verfrissing. Stephanie Jordan-Balmforth deelt haar enthousiasme: “Nederland is niet alleen mijn thuisland, maar ook een belangrijke markt voor ons. We zijn verheugd om samen te werken met De Kuyper, een legendarische Nederlandse drankenproducent met een ongeëvenaarde erfenis.”

Avallen Spirits

Avallen is een ware voorvechter voor onze planeet. Gemaakt van niets anders dan appels, water en tijd, gaat Avallen de uitdaging aan om ’s werelds duurzaamste drank te worden als een Climate Positive organisatie, een gecertificeerd B Corp en een trots lid van 1% For the Planet (met donaties aan de Bumblebee Conservation Trust).

Elke geproduceerde fles slaat meer CO2 op dan het uitstoot, wat betekent dat het klimaatpositief is – van  de traditionele boomgaarden tot in de fles. Samen met innovatieve papieren flessen, de samenwerking met ’s werelds toonaangevende duurzame bank Triodos en het ondersteunen van lokale boeren in de buurt van de distilleerderij, zorgt Avallen ervoor dat je kunt genieten van elke slok. Zónder schuldgevoel.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: