About Time: Het nieuwe platform rondom dood, uitvaart en nalatenschap

Geplaatst op 8 april 2024
About Time: Het nieuwe platform rondom dood, uitvaart en nalatenschap

Lukt het jou om een gesprek over de dood aan te gaan? Met familie, vrienden of je ouders? Vaak stel je het uit, tot het ineens te laat is. En dan moeten je nabestaanden, soms last-minute, nog van alles regelen en is er geen toegang tot rekeningen en accounts. Kortom: gedoe. In het ergste geval worden ze het niet eens en ontstaat er mogelijk zelfs ruzie.

App van About Time

Met de app van About Time kun je vrijwel alle zaken die jij moet, wil en kan regelen rondom je dood, uitvaart en nalatenschap eenvoudig vastleggen. Hoe zie jij bijvoorbeeld je afscheid voor je, wat zijn je laatste wensen, wie neemt de zorg van je huisdier over, medische zaken en belangrijke informatie over rekeningen, contracten, accounts en nog veel meer. Je geeft je vertrouwelingen toegang tot jouw dossier om alles te regelen. Zo maak je het je dierbaren zo makkelijk mogelijk.

Hét gesprek met je naasten

Om het gesprek met je naasten aan te gaan zijn er speciale gesprekskaartjes en allerlei inspiratie artikelen en blogs, ontwikkeld. De vragen gaan over het leven, de dood en het afscheid: hoe omschrijf je jouw leven in één zin? Wat wil je nog zeggen voor je doodgaat, en tegen wie? Welke muziek wil je laten horen tijdens je afscheid? Ze zijn zowel in print als digitaal in de app beschikbaar. In de app kun je direct je antwoorden vastleggen. Dit kan zowel in tekst als in spraak.

Online condoleanceregister

In het online condoleanceregister kunnen nabestaanden een herinneringspagina maken, geheel gewijd aan de overleden dierbare. Familie, vrienden, kennissen, collega’s en anderen kunnen er hun deelneming betuigen, foto’s of video’s uploaden, herinneringen delen en anekdotes achterlaten. Naderhand kun je de pagina downloaden. Zo houd je samen de herinneringen levend.  

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: