1 miljoen voor 25 innovatieve Rotterdamse plannen

Geplaatst op 23 februari 2024
1 miljoen voor 25 innovatieve Rotterdamse plannen

De gemeente Rotterdam steunt met CityLab010 Rotterdamse initiatiefnemers met een vernieuwend plan voor de stad. Er zijn voor de 9e editie ruim 117 plannen aangemeld, waarvan uiteindelijk de 25 beste initiatieven door de onafhankelijke Stadsjury van CityLab010 zijn uitgekozen. Die plannen ontvangen bij elkaar een startbudget van €1 miljoen.

Wethouder Robert Simons: “Rotterdam bruist en zit vol goede en vernieuwende ideeën, dat bewijst ook deze 9e editie van CityLab010. Als wethouder vind ik het mooi om te zien hoeveel deze innovatieve plannen bijdragen aan een sterke stad, waar we het samen beter maken. Ik hoop dat het juryrapport met de 25 bekroonde initiatieven Rotterdammers inspireert en uitdaagt om zelf volgend jaar een plan in te dienen. Ik kijk er nu al naar uit!”

Bekendmaking startbudgetten CityLab 2023

Op woensdag 14 februari zijn in OASE, oud-deelnemer CityLab010, de startbudgetten 2023 officieel bekend gemaakt door wethouder Robert Simons en René Bouwmeester en Tania Bhulai van de Stadsjury. Ook dit jaar zijn er weer veel vernieuwende en originele initiatieven ingediend, vaak rond actuele maatschappelijke thema’s. CityLab010 ondersteunt initiatiefnemers met het delen van kennis, advies, netwerk én mogelijk een startbudget. Samen maken we van Rotterdam een nog betere stad! Benieuwd naar alle plannen die een startbudget ontvangen? In het juryrapport 2023 staan alle 25 initiatieven benoemd, zoals:

  • Tide Watches. Zij hergebruiken Rotterdams plastic en maken er samen met hun klanten unieke horloges van.
  • YoungUP, een sociaal uitzendbureau dat mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is aan het werk helpt.

Voor het juryrapport met alle initiatieven die een startbudget krijgen in de ronde van 2023, klik hier.

Nieuwe ronde CityLab010 in 2024

Ook dit jaar komt er weer een nieuwe ronde, met nieuwe kansen voor initiatiefrijke plannenmakers. Verantwoordelijk wethouder is Robert Simons, met in zijn portefeuille de onderwerpen Haven, Economie, Horeca en Bestuur (wijken en kleine kernen).

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopzuid-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: